New York och Nordmaling

New York

Ett av mina favoritställen i New York är John´s i korsningen andra avenyn och 44:e gatan. Det är en vanlig enkel amerikansk diner där de serverar  ”two eggs sunny side up, bacon & hash brown ” och – om sanningen ska fram – rätt dåligt kaffe. Men stället har sin charm och här dyker alla typer av människor in. 

John´s är det stället att läsa morgontidningen på. Så här sitter jag med The New York Times, USA Today och New York Post. För en tidningsälskare är det en perfekt start på dagen.
The New York Times är tjock som en bibel. Just nu följer de Donald Trump extra noga. Efter att han signalerat att han vill bli näste president hårdbevakas allt han gör. Det som imponerar mest i NY Times är dock utlandsbevakningen. Ingen annan tidning i världen satsar lika hårt på den.

USA Todays toppnyhet är att studenter runt om i USA ska få hjälp att plugga även om studenterna inte själva är på plats. Flera universitet satsar på att bygga applikationer till mobilen och läsplattor. Studenterna får all information via dem oavsett var de befinner sig. Något för Umeå universitet?

NY Post har en rolig notis om att de boende på Upper West Side, stans exklusivaste kvarter, begärt att få en egen vägfil för att deras limousiner ska slippa trängas med övriga bilar. Frågan är väl inte lika aktuellt i Umeå.

Nej, det är sannerligen ingen brist på nyheter i den här staden och att sitta i världens huvudstad ett stenkast från FN-huset är en känsla av att befinna sig i världens epicentrum. 
Det är också här många av världens mediehus tillsammans nu ska blicka framåt under fyra dagar för att lyssna och lära av varandra.
De som har ambition att ligga i framkant i utvecklingen måste lära av de bästa. NY Times, USA Today och NY Post är inga undantag. Inte VK heller.
För oavsett om man befinner sig i New York eller Umeå är förutsättningarna för media ungefär desamma. Därför är även VK på plats.

Till sist:
Jag lider med Nordmalingsborna. Det som händer där saknar motstycke i Sverige. De styrande har själva åsamkat kommunen en enorm PR-skada. Självrannsakan? Någon?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.