En död, en svårt skadad, två ytterligare skjutningar. Detta är resultatet av ett par tragiska dygn i förorterna. Inte OK. Alls.

Jag har två syften med min blogg:
att motverka en sjunkande allmänbildning
när det gäller samhällsfrågor; att väcka intresse för AP.

Idag:
Resultatet av ett par tragiska dygn i förorterna

__________________________

 

Under tisdagens kväll sköts en 40-årig man till döds samtidigt som en 16-årig pojke skadades svårt i Farsta strand. Skjutningarna utreds som mord, försök till mord samt grovt vapenbrott.

Även i måndags skedde en skottlossning i Farsta. Och under natten mot onsdagen skedde ytterligare en skottlossning i det närliggande Högdalen.

Detta är den tragiska skörden av vad som hänt under två dygn i ett par av Stockholms södra förorter.

Arbetarpartiet har ett program mot denna skrämmande utveckling. Du kan läsa om detta program i mitt blogginlägg från den 28 augusti i år: https://blogg.vk.se/janhagglund/2021/08/29/kampen-mot-kriminella-natverk-i-utsatta-omraden-handlar-om-vilken-identitet-och-lojalitet-som-skapas-problemens-djup-maste-erkannas/

4 kommentarer

 1. Håkan

  Vad jag kan se så är en debatt om olika färger mycket viktigare för makten,än att ta sig an landets stora problem.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på kommentar från Ulf Parde 13 okt 2021
   Som jag ser det har dessa ständiga skjutningar sitt ursprung i framväxten och cementeringen av parallellsamhällen. Ur dessa parallellsamhällen växer det fram en ny typ av kriminalitet. Denna kan dels ha sina rötter i nätverk baserade på klaner (släkt) eller på något annat, dels på den s.k. hederskulturen. Men detta inslag är något helt nytt. Och den som skulle förneka att det har något med migrationspolitik, i bred bemärkelse, att göra måste vara duktig på att förtränga verkligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.