Jens Blogg

Vad händer i politiken?

Hej igen bloggen.

Jag har inte hänt med i nyhetsflödet på ett tag nu. I förra valrörelsen så följde jag Tommy Hanssons blogg en del och då hade Sverigedemokraterna vindarna med sig. Nu verkar det vara desto tuffare för SD trots senaste tidens snack om koranbränningar och upplopp. Jag i min enfald trodde att allt detta skulle gynna SD men det kanske är för tidigt att dra några slutsatser kring det hela. Det är ju såklart också det ryska kriget som kan påverka en hel del på hur det svänger i opinionen.

Enligt Marcus Oscarsson så har Sverigedemokraterna nu det lägsta väljarstödet på tre år. Det kan hända otroligt mycket innan valet men enligt mig är denna vändning ganska konstig. Vi lever helt klart i en turbulent tid med covid-19, krig och en ekonomi som svajar. Allt detta kommer naturligtvis påverkar hur väljarna röstar i valet 2022. Personligen kan jag ha en förståelse för att många söker sig till mer beprövade och trygga alternativ. Kanske vill man inte ge nya partier makt i dessa tider? Men vad vet jag.

Personligen ser jag fram emot att valrörelsen kickar igång ordentligt med debatter och torgmöten. Det finns väl emellertid en stor risk att detta blir överskuggat av andra världsnyheter men jag hoppas att tidningarna kan hålla en bra balans för vår demokratis skull. Men det återstår en hel del tid innan valet så vi får helt enkelt se vad som händer. Jag önskar alla er som läst det här inlägget en trevlig dag och jag hoppas att vi går mot trevligare tider utan krig och med en stabil ekonomi. Jag tror att vi alla är trötta på osäkerheten i världen.

Låt mig avsluta med en fråga som jag funderade på igår; i augusti 2018 var SD det största partiet enligt en mätning i Sentio. Jag undrar vilket som är det störta partiet när vi når augusti 2022?

Mvh// Jens

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.