Hektiskt

Det har varit en intensiv tid av nytänkande på VK-redaktionen, även ur mitt perspektiv som webbredaktör har det blivit en rejäl förändring i yrkesrollen. Sakta men säkert börjar vi lära oss nya rutiner.

Förändring kan vara svårt och jobbigt men är ju också utvecklande och en utmaning att lära sig nytt, tänka nytt, göra nytt. Numera är jag renodlad webbredaktör med ansvar att hålla sajten vk.se:s olika sidor uppdaterade och snygga. Jag är inte ensam förstås, vi är flera som har detta jobb och som går i olika skift, varje dag, hela veckan.

Det jag numera inte gör så mycket som förut är att rycka ut på reporterjobb, och att skriva för webben/tidningen. Det är renodlad redigering av webbsidan som gäller, och det är en rejält förändrad webbdesign som ställer helt andra och nya krav på redaktörsarbetet.

Medan gamla vk.se var uppbyggd i kolumner, där nyheter lades upp ovanpå nyheter, bygger vi numera i block som ska linjera och inte bli för höga. Som jag tidigare berättat här är det ett rejält jobb bakom den nya designen.

Nedan: två bilder från den hektiska kvällen före 22 oktober, då VK gick över till ny design och till VK Plus – en webb där prenumeranterna får mycket mer än tidigare. Till höger före, till vänster efter.

nya och gamla

En kommentar

  1. Pingback: Året | Jonas blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.