Jag blir så besviken

SVT24:as reporter Matilda Andersson ringde mig i morse för att göra en intervju med anledning av mitt uttalande på fullmäktige igår.

Jag försökte ge en ärligt menad förklaring till mitt ordval, men begärde att få ev. citat översända för citatkorrigering.

Det fick jag också, men upptäcker till min besvikelse att hon vridit mina ordval och lagt nya uttryck i min mun, uttryck som verkar i precis motsatt riktning som jag avsåg.

Det var så pass mycket fel och vridet att jag ansåg att det var lönlöst att fortsätta få ut en förklaring utan hänvisade till min dementi på VK-bloggen.

Men hon vägrar både att ändra på felcitaten och att låta mig annulera hela intervjun.

Jag har protesterat kraftigt via mail, då jag inte kommer åt någon annan kanal att nå in till SVT24. Telefonnumret hon ringde från var av typen Privat nummer.

Det enda jag kan hoppas på är att orginalintervjun har spelats in så att man lägger ut den istället för den skriftliga förvanskningen hon tydligen tänker hålla fast vid och som jag inte kan ställa mig bakom.

Sorgligt är bara förnamnet.

Jag kommer fortsättningsvis att bli tvungen att begära få alla frågor i skriftlig form, så att jag kan författa skriftliga svar själv.

9 kommentarer

  1. Toni Appelqvist

    Vid detta laget borde du ha förstått att man inte längre kan lita på någon utanför sin egen familj.
    Och i synnerhet inte om det handlar om mediafolk i alla dess valörer.
    Men det förhåller sig på de viset att om man till varje pris vill missförstå, så hjälper nästan inget sätt att försöka rätta till fakta.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Toni Appelqvist !
      Jag säger inte emot dig i det fallet.
      Men självkritik är inget som har dödat någon heller, och hade jag tänkt mig för lite noggrannare på ordvalet, så borde jag ha kunnat inse att när motparten depserat söker något att flytta fokus till, så serverade jag dem den möjligheten genom mitt slarviga ordval.
      Därigenom sövdes media från att kritiskt granska VAD jag protesterade emot och fastnade helt på HUR jag protesterade,
      Men kärnfrågan står kvar:
      Är det rätt att exkludera en folkgrupp från rätten att fritt välja att hyra sig en bostad jos nya hyresvärden ?
      Varför vill man få just det kvarteret etniskt rent från svenskar ?

      • Göran Lengqvist

        Vilket kvarter handlar det om? Att det kommunala bostadsbolaget och socialdemokraterna i kommunstyrelsen ägnar sig åt är etnisk rensning, är mycket allvarligt och det måste i så fall polisanmälas.

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Tack för din kommentar Göran Lengqvist !
          Berget 15 heter kvarterat där man inte vill ha några svenska huresgäster.
          Fjällgatan 21A är beteckningen på hyreshuset det gäller och det inrymmer visst 22 lägenheter om jag inte minns fel.
          Vad jag försökte få fullmäktigeledamöterna att reflektera över var hur det skulle sett ut om man bytt ut ordet svenskar mot något uttryck för andra folkgrupper. Det finns ju vissa grupper som blivit utsatta för diskrimineringar i olika sammanhang, men jag vågar inte längre namnge någon av dem.

          • Göran Lengqvist

            Jag misstänkte att det var kvarteret 21A och vi var en av de 22 familjerna som blev vräkta därifrån. Den ersättning för flyttkostnad som betalades ut till de vräkta hyresgästerna var 5000 kr per hushåll. Huset skulle rivas, det var anledningen till varför 22 familjer, varav många äldre, djupt rotade där, tvingades ut från sina hem, men huset revs aldrig, det såldes till en norsk entreprenör för 1 miljon kronor. Några pengar fick dock aldrig Vibo. Det norska företaget skulle betala miljonen först när ett visst antal lägenheter var sålda, men bara en lägenhet såldes, så några pengar betalades aldrig ut. Däremot stod det i kontraktet att Vibo skulle stå för underhåll av huset (uppvärmning, snöröjning, trappstädning, m.m) fram till dess affären var avslutad, men avslutet kom aldrig och detta har kostat Vibo ca: 300.000 kronor per år, lågt räknat, vilket gör totalt 1,2 miljoner kronor sedan hösten 2009. Summan baseras på endast underhållsvärme, men eftersom där fanns en ny hyresgäst, en norrman, fick man hålla normal värme och den verkliga kostnaden torde därför ligga uppemot 2 miljoner kronor.

            Enligt vad jag förstått har den norske entreprenören gått i konkurs och nu söker man en ny lösning. För Vibo har huset kostat underhåll under fyra års tid, utan att generera en enda krona i hyresintäkter. Affären slutade alltså med en jätteförlust, precis som vanligt när kommunpamparna i Vilhelmina gör affärer.

            Vad som nu händer, känner jag inte till, men jag misstänker att den tidigare rivningsbluffen och huvudlösa affären ska avlösas av en ny huvudlös och mörklagd skumraskaffär, men att man den här gången går ett steg längre i sin aldrig sinande bäck av fräckhet och kryddar det hela med etnisk rensning av kvarteret.

            Att etniskt rensa bostäder från en viss nationalitet av människor kan inte vara tillåtet enligt svensk lagstiftning och saken bör därför polisanmälas. Finns det mörklagda orsaker till varför man etniskt rensar detta kvarter, kommer dessa tvingas fram i ljuset vid en rättegång, innan oligarkerna inom den antidemokratiska falangen kastas i fängelse för gott.

          • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

            Tack för din kommentar Göran Lengqvist !
            Nar man läser din beskrivning är det svårt att inte bli upprörd och till och med rent förbannad över hur folk behandlas i denna kommun.

            Men om vi ska försöka sätta oss över känslorna och utröna varför det blir så här gång på gång på gång så tror jag vi kan hitta ett par gemensamma nämnare:

            1. OtrFör korta berednings- och besluts-horisonter.

            2. Repressiv kultur i den politiska ledningen

            3. Avsaknad av juridisk kompetens kombinerat med alltför mycket högmod för att ta hjälp utifrån.

            4. Otydlig omvärldsorientering och svag översiktsplanering

            Men det är bara min personliga tolkning.

  2. Mikael Fjällstedt

    1. Vad hände med jobben som skulle skapas runt Vojmån?

    2. När kommer bygget av JÄTTE vattenhjulet igång?

    3. Hur blev det med pengarna på den exotiska ön kommer dom någonsin att hitta vägen tillbaks till Sverige igen?

    4. Hur länge efter att Hitler förlorade andra världskriget tonade vi ner på uttryck som ”Negroida raser” ideologin?

    5. Hur kommer Kristdemokraternas och Sverige demokraternas samarbete se ut rent formellt i Vilhelmina efter nästa val?

    6. Vad händer isåfall med Alliansen?

    7. Kommer Ronny Thellbro att vara ledaren för den nya konstellationen?

    8. Hur många övertramp får man göra inom det KRIST demokratiska partiet innan man blir tvungen att begära avbön och lämna plats åt en ny generation modern och öppen människoras?

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Mikael Fjellstedt !
      Din kommentar spretar våldsamt och jag hittar inget inlägg till vilket det går att kopplas.
      Fortsättningsvis ber jag dig hålla dig till ämnet med åtminstone en ansats till återkoppling, om du vill vara med i en seriös dialog på min blogg, annars hamnar du bland de refuserade.

      Jag ska dock göra ett undantag så att du får en andra chans, och försöka besvara dina frågor så gott jag förmår.’

      1 Det beror på vilka jobb du avser. De jobb som en överledning skulle komma att skapa gick om intet. Därmed får vi inte se specialister och prisdumpad arbetskraft från utländska multiföretag ta fram deponimassorna under natura 2000 området. Menar du istället jobben som skulle komma i och med en restaurering och miljöanpassning av befintliga regleringsskador och dammar, så pågår riksdagsberedningen av detta för fullt och vi har inbjuduts som remissinstans att avge synpunkter på vattenverksamhetsutredningens betänkande. Vattenverksamhetsberedningen har som du säkert satt din in i, föreslagit att alla regleringstillstånd (vattendomar) ska omförhandlas mot 1999 års miljöbalk. Antas den utredningens förslag så innebär det en stor mängd ombyggnationer i vattedragen.

      2, Visionen om en publikmagnet i och vid Vojmån har hånats och motarbetats från olika håll och så länge vi inte kan visa en enig linje kan det bli svårt att finna finansiering. Nu pågår förundersäkning av privat finansiering av en storflygplats nära Vilhelmina. De intressenter som kan ses som närmast intresserade har siktet inställt på besöksnäringarna och torde kunna vara intresserade av etableringar av stora besökscentra i skogslandskapen. Vid möte med presumtiva intressenter kan visionen läggas fram som ett bland flera intressanta satsningen.

      3. Jag förstår inte frågan ?

      4. Hitler hade nog inget att göra med tillkomsten av det begreppet. Det stipulerades såvitt jag förstått av kladistikerna såsom ett helt neutralt begrepp för att strukturera alla olika livsformer på jorden. Du minns kanske från biologilektionerna att strukturpyramiden vi använder sönderfaller i begreppen Liv-Domän-Rike-Stam-Klass-Ordning-Familj-Släkte-Art-Ras-Varietet. Denna pyramidala uppdelning är stadd i ständig förändring och nivåer måste tillskjutas och borttagas. Begreppet ordning har tvingats splittras till Överordning och Underordning, liksom begreppet Familj har brutits isär i fler nivåer och varitetsbegreppet täcker numera hela fältet under Artbegreppet. Då jag själv inte är något proffs i frågan kan jag inte svara dig på tidpunkterna för en specifik ändring i detta system.

      5. Jag kan inte spå in i framtiden. Såvitt jag vet har den organisationen ingen lokal partiorganisation i Vilhelmina. Skulle en sådan etableras bygger mina ställningstaganden på var och en sakfråga som presenteras, precis så som jag agerar mot andra etablerade partier i Vilhelmina. Jag kommer att protestera mot sådant jag anser strider mot i första hand min egen uppfattning och i andra hand mot den värdegruns jag delar med mina övriga partikollegor. Att spekulera om samarbete med en organisation som inte ens finns förankrad vet jag inte varför du gör ? JAg kan även infoga att ev. samarbete bygger på graden av samsyn och blir därigenom även personberoende som all politik i slutändan är. Funderar du på att starta en SD-lokalavdelning torde samarbete och samverkan komma att ligga på en mycket låg nivå.

      6. Alliansens sammansättning bygger på en värderingsgemenskap och samsyn i väsentliga principiella frågor. Ju fler som ansluter sig till samma värdegrund desto snabbare kan vi få Vilhelmina som kommun att resa sig ur det träsk av felbeslut, politisk fumlighet och rent olagliga gynnanden av enskilda privatpersoner och företag.

      7. Vilken roll vår avgående Kyrkoherde kommer att ha i framtiden kan jag givetvis inte svara på. Vilken konstellation du syftar på är oklart, men frågan är i sin formulering snarast at betrakta som retorisk, varför den faller tillbaks på dig som frågeställare att utveckla ?

      8. Jag antar att din särskrivning var ett misstag och att du syftar på Kd som parti. Grundprincipen vi försöker hålla är så stor åsiktsfrihet som mäjligt, så länge det inte kolliderar med vår gemensamma värdegrund. Handlingen räknas före uttrycket och vi har inte den pyramidala toppstyrning som du kanske finner trygg och förenklande för tillvarons beslut. Vi har ingen förtryckt åsiktsdoktrin där man kan läsa sig till vilka tolkningar av omvärlden som stipulerats från ledarna. Därför tvingas vi att använda våra personliga kunskaper och insikter, vilket ger ett öppet klimat för det goda befruktande samtalet. Grundkravet för ett sådant kan beskrivas som förmåga till tolerans, vilket i sin tur bygger på en öppenhet gentemot nya avvikande åsikter. Vad du menar med ”en ny öppen människoras” förstår jag inte. Om jag översätter det till människorvarietet blir inte heller frågan mer begriplig ?

      Som du kan se så belastar en frågeställning min tid med betydligt större tyngd än den belastar frågeställaren. Därför kommer jag fortsättningsvis att helt enkelt bara svara på frågor jag finner ordentligt genomtänkta och ber dig genomarbeta dina frågor betydligt bättre än vad du här givit prov på!

  3. Göran Lengqvist

    Vattenhjulet, Laxey Wheel, är en av Isle of Man´s största turistattraktioner. Det genererar visserligen ingen ström, men väl stora entréintäkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.