Makthunger – en längtan efter självbekräftelse ?

Jag förundras över hur stor ansträngning somliga lägger ned på att styra och ställa med hur andra människor ska få välja att leva sina liv !

Allt ifrån vilka sexuella preferenser som ska klassas som kriminella, till vilken färg grannens hus ska tillåtas ha på fasaderna eller hur ofta grannen ska klippa gräsmattan.

Själv tycker jag det är spännande och intressant att möta personer som har andra värderingar och gör andra val än jag skulle göra.

Så länge deras livsval inte inkräktar på mitt rörelseutrymme, tycker jag gott att var och en kan få göra precis som den vill.

Vårt samhälle styrs av tillräckligt många regler för att vi ska värna om den frihet vi har kvar.

Förvisso finns det de som har så svag självkänsla, att de ständigt försöker bekräfta sig själva genom att djävlas med andra och störa och förstöra för att visa att de existerar och är värda att uppmärksamma.

Det är oftast dessa rötägg som lägger grunden till nya förbud och inskränkningar.

Låt oss andra hjälpas åt att värna om den rörelsefrihet vi har och bilda dubbla fronter mot både äggen  och de som utnyttjar deras framfart till att försöka utöva oberättigad makt över alla andra under täckmantel av att de vill bekämpa missfärhållandena !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.