Flinar svenska folket rakt i ansiktet

Att se Maud Olofsson glatt flina alltmedan hon fjantar runt med ohållbara och rent ologiska argument varför hon inte ska svara på frågorna från intervjuaren, gör mig rent förbannad.

37 000 millioner av medborgarnas pengar bortslösade och kvinnan står och flinar och småflabbar !

Skamlöst och kränkande !

Oerhört provocerande.

7 kommentarer

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Fel kan alla begå, och det var givetvis primärt styrelsen och operativa ledningen för Vattenfall som hade det primära ansvaret för bolagets handel och vandel. De borde ha skaffat sig en sekond opinion innan de kastade sig in i en huvudlös affär.
      Men när fruntimret står och flabbar åt att hon inte tar sitt eget ansvar på allvar, då blir man spyfärdig.

      Hon har därmed förbrukat det sista av min respekt och jag hoppas hon får smaka på följderna av sin otroliga arrogans. Hur ska hon kunna se sina grannar och tidigare vänner i ansiktet efter ett sånt omoget och ansvarslöst uppträdande ?

      • Kenneth Hellberg

        Men Göran, när jag har påpekat regeringens ansvar i denna fråga har du ihärdigt menat att allt ansvar låg på styrelsen och inte på regeringen, Maud ingick i regeringen och hade då enligt dig inget ansvar för Nuonaffären…hur kan du då bli arg för att människan flinar? Hon har ju enligt dig inget ansvar och ska inte enligt dig ens behöva svara på de frågor pressen ställer…..eller har du ändrat dig????? Hade jag rätt?????

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Tack för din kommentar Kenneth Hellberg !

          Det är ställt utom all diskussion att det är bolagets styrelse som juridiskt uppbär 100% ansvar för vad bolaget sig företager.
          Punkt.

          Men som näringsminister hade Maud Olofsson uppenbarligen ett informationsansvar till övriga i regeringen, vilka ju står som huvudägare till Vattenfall.
          Detta regleras tydligen via ett regelverk hon inte satt sig in i ellerän värre, uraktlåtit att följa.
          Om hon underrättat övriga ägarrepresentanter (regeringen) och OM dessa haft frågor eller invändningar kunde de ha kallat samman en extra bolagsstämma och där givit ägardirektiv eller bytt ut styrelsen om den trilskats.

          I vilket fall är det svenska folkets berätigade krav att få svar på frågorna kring henes agerande som näringspolitiskt högsta hönset.
          Jag avkräver inte Maud Olofsson ansvar för vad Vattenfalls styrelse sjabblat med, utan bara vanligt hederligt folkhyfts när det visat sig att hon inte skött sin del som ägarrepresentant i processen.
          Att då bete sig som en oåtkomlig diva sänker hennes trovärdighet rätt många steg i mina ögon.
          Vad som sker i dina ögon däremot vete gudarna allena ?

  1. Kenneth Hellberg

    Du flinar och sätter dig själv över andra människor, du hånar dessutom dina politiska motståndare i Toni Appelqvists blogg ”Demokrati i Sverige?” :
    ”Det senare överlåter vi med varm hand åt vänsterfolket som gnäller på den som använder ord de inte omedelbart förstår, samtidigt som de tydligt visar hur hjälplösa de blir med en primitiv och outvecklad förmåga att uttrycka sig på annat sätt än med händerna och via okväden.”

    Är det så en politiker i KD ska uttrycka sig om sina politiska motståndare? Du vill möta Jimmie Åkesson med ”mildhet och tolerans” (dina egna ord) och vänstern med hånfullhet…..börjar förstå var du egentligen står politiskt……..;) Undrar vad Ronny T tycker om det…..fast han brukar ju iofs inte tycka nått om dina klavertramp 😀

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Kenneth Hellberg !
      Jag upplever inte att jag ”hånar” någon när jag försvarar min rätt att använda ett bredare orförråd i syfte att precisera mig.
      Det är jag som blir angripen för att jag använder ”fina ord”, medan jag aldrig accepterar att det ena ordet skulle vara finare än ett annan och att varenda ord i svenska ordlistan har ett eget berättigande, utifrån sitt specifika användningsområde.
      Att en del har mindre ordförråd berättigar dem icke att kräva att andra ska stympa sitt.

      Jag ämnar inte vända ryggen åt någon, vare sig Jimmy Åkesson eller Kenneth Hellberg.
      Inte heller mot vända ryggen mot någon bara för att denne är främmande för mig.
      Sedan vet jag alldeles utmärkt var jag står politiskt och lovar dig att den dagen jag anser att jag behöver hjälp med att definiera mig ska du bli den förste jag tillfrågar.

      En sak bekymrar mig dock:
      Det är nu länge sedan du kallade mig för homofob.
      Du har väl inte glömt att lägga den beskyllningen till den lista över negativa etiketter du så gärna tilldelar mig ?

      Det som däremot bekymrar mig än mer, är när en viktig fråga att öppet diskutera, omvandlas till att klassa personerna som initierar frågan för olika nedsättande tillmälen.
      Bara för att etablerade partier inte har några självklara svar, ska vi inte huka för en öppen och fri debatt.
      Att försöka förminska frågan till att handla om rasism eller främlingsfientlighet lurar knappast den vakne väljaren.
      Jag vill gärna möta SD i en djupare debatt där vi hanterar frågan varför nytillskott på arbetsmarknaden ska vara ett samhällsproblem ?
      Jag har sett riktigt goda exempel på invandrarintegration, där Vietnamestiska invandrare har fått jobb i en expanderande småföretagsmiljö, redan innan de klarat av SFI-kursen. (SKillingaryd).
      Men där har kommunens invånare en helt annan inställning till företagande i allmänhet och vinstföretag i synnerhet.

      Jag hävdar att roten till den misslyckade integrationen står att söka i den förbannade antipatin gentemot den eller de som är villiga att ta risken att starta och driva ett företag. Hela vår lokala maktelit skickar signaler som givit oss plats 289 bland landets 290 kommuner vad gäller företagartillvändheten.
      Sambandet borde gå att fatta även för den som totalt förblindats av vänsterprogagandan mot varje form av kreativt skapande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.