Vad tyst det blev !

Vart försvann den politiska debatten i Vilhelmina ?

8 kommentarer

  1. ronny thellbro

    Ja, vad tyst det blev och har varit denna valhöst. Här sitter vi två gamla uvar i var sitt träd i den sena timmen och undrar var finns alla ambitiösa politiker med sina totallösningar på samhällsbygget.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Ronny Thellbro !
      Jag har fått veta att jag åtminstone inte är någon gammal uv minsann !
      Jag har fått mig epitetet ”gammstut” tilldelat av den ledande Q-falangen inom (S), enligt vad som tillkännagivits från vanligtvis välunderrättade källor.
      Och öknamn lägger jag på hög och använder ihop med bästa gåbortkostymen, så det blir för dig att uva allena, alltmedan kan går med alla fyra klövarna nere i min fåra och brölar styggt.

      Men skämt åsido, kan det vara så att det dunkel sagda är det dunkelt tänkta och vice versa ?
      Kan det vara så att det saknas förmåga till analyser som går djupare än de floskelartade plattityder som serveras från centralt håll ?
      Är det därför det förefaller så svårt att föra en lokal debatt, utan at anrättningen blir överkryddad med ideologiska slagdängor?
      Jag skulle min själ önska att vi ett enda val kunde resonera sakpolitik för Vilhelmina och göra detta utan den ideologiska påbyggnaden, vilken liksom kväver lusten för alla dem som hellre fokuserar på praktiska saker.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Magnus Johansson !
      Jag kan inte svara med annat änspekulationerna jag lagt ut i inlägget.
      Men du kanske har en klarare bild över varför du tycks vara den ende som vågar ta klivet ut i debattluften, om än du gör det ibland medbringade en del överlast i form av slagdängor utan nämnvärt sakinnehåll.
      Det hedrar dig att du vågar röra dig i de sociala miljköer där åsikter möts och bryts.
      Du har därför min respekt som sann demokrat.

  2. Ronny Thellbro

    ”utan den ideologiska påbyggnaden…” Den ensamme uven ”på grenen” gör nu ett ideologiskt inlägg på sin blogg. Håll till godo så länge. Kanske sakpolitiken kommer de sista dagarna.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Ronny Thellbro !
      Sakpolitiken har förvisso sina rötter i värdegrunden och det behöver vi sannerligen lyfta fram. Särskilt i dessa tider då vilsenheten är större än någonsin tidigare och både socialismen och liberalismen visat sin begränsade skottvidd
      .
      Jag vet inte om jag lyckats precisera vad jag syftar på med uttrycket ”ideologiska påbyggnaden”, men det jag avser är alla dessa slagdängor och floskler som sipprar ned i partiorganisationerna, men som få egentligen sakligt kan utvärdera.
      Själv har jag en fallenhet för att hänge mig åt filosofiska funderingar och tröttar nog en och annan läsare med det.
      Men jag försöker åtminstone skilja äpplena från päronen så gott jag förmår.
      Gladast känner jag mig dock när jag får hålla på med det rent praktiska och pragmatiska, även om en och annan djuplodande kvällsdialog också verkligen kan förgylla tillvaron.
      Kör på med det du känner för, så gör jag min resa utifrån vad jag förmår och så hyllar vi mångfalden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.