Något gott kan komma ur allt kaoset

Ingen klar majoritet går ännu att skönja för Vilhelminas styre.

Välregisserade föreställningar i fullmäktige med sufflören framme på podiet torde nu tillhöra en förgången tid, liksom att det blir mångdubbelt svårare för doakören att hänga med i svängarna. Nu är röstutfallet i Kfm ingen självklar förutsägbarhet och varje ledamot tvingas hålla sig allert och vaken. Därmed kommer mer makt att förflyttas till den demokratiska process som fullmäktige en gång var avsett att vara, innan sossarnas maktberusning omdanade det hela till en teater med i förväg inlästa manuskript.

En teater där oppositionen helt saknat inflytande eller ens påverkansmöjligheter. Oavsett vem som kommer att få förtroendet (jag väljer medvetet det ordet – förtroendet) att leda den demokratiska processen, kommer det att ställa stora krav på engagemang och diplomati, vilket kan bli en hälsokur för politiken som helhet.

Nackdelen kan bli ständiga prestiefajter med blockeringar av nödvändiga reformeringar av både administration och ekonomistyrning, men förr eller senare kommer Vilhelminas väljare att domineras av de som fått insikten om dess nödvändighet. Fast det kan gå så långt som i Åsele under Tore Möllers tid, då skatten blev chockhöjd med, om jag minns rätt 4,60 sek per intjänad 100-lapp. Själv kommer jag att koncentrera mig på sakuppgiften att införa en acceptabel ekonomistyrning byggd på realtidsåterkoppling på alla transaktioner, så att KS kan få ut en dagsaktuell ekonomirapport närhelst man så önskar.

Jag kommer även att trycka på behovet av att utreda en upplösning av förvaltningsbolagen och återlägga dessas verksamheter till den ordinarie kommunförvaltningen via en stiftelse eller utskott.

Detta bland ett antal andra sakförhållanden som tarvar åtgärder i enlighet med vårt Kristdemokratiska valmaifest.

Maktspelet blir jag tvungen att förhålla mig till men mitt fokus kommer att ligga fast.

 

6 kommentarer

  1. Roland Lindholm

    Ja du herr Z hur skulle livet vara om du höll dig till verkligheten och slutade med ditt trams om hur dina politiska motståndare beter sig. En skate fifflare som du skall inte tillrättavisa andra hur man skall sköta ekonomin. Du borde krypa under täcket och vara tyst och skämmas för ditt uppträdande under dom senaste åren.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Roland Lindholm!

      Fortfarande gäller dock att du väldigt gärna får precisera dig, då det är väldigt svårt att kunna bemöta svepande formuleringar och lösa antydningar.

  2. Toni Appelqvist

    Jag tror bestämt att denne herre har ett horn i sidan på dig.
    Om jag inte är helt fel ute så brukar Herr Roland Lindholm ha negativa åsikter om det mesta du skriver. Jag känner igen namnet men kan inte placera det riktigt.
    Nu spelar det iof inte så stor roll för min del. Detta var bara en reflektion utan större betydelse.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Toni Appelqvist!
      Det handlar nog snarare om en hel hornkrona tror jag.
      Herr Lindholm har inte missat något tillfälle att förklara sitt missnöje över min insats i samband med att Vojmåns torrläggning förhindrades.
      Det satte sig tydligen så djupt i hans inre att han fortfarande känner sig personligen kränkt av valresultatet.
      Har man föreställningen att 53% av Vilhelminaborna är kompletta idioter så blir det tydligen lätt hänt att man blir bitter och tvär.

      • Roland Lindholm

        Ja du herr Jonzon hur skulle det vara om du skulle tala sanning någon gång Under dom senaste 5 åren har du bara pratat en massa svammel om hur du skulle skapa en MASSA JOBB EFTER VOJMÅN .

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Tack för din kommentar Roland Lindholm !

          När och hur menar du att jag talar osanning ?
          Inte heller förstår jag vad du åsyftar med ”svammel” ?
          Kan det vara mina enträgna ansträngningar att få till stånd en storskalig restaurering av, inte bara Vojmån utan hela Ångermanälven ?
          Det skulle givetvis gå lika bra att besluta om en regional satsning av den digniteten som att investera mångmiljardbelopp i en tunnel under Hallandsåsen. Att det skulle ge en kraftig utväxling av entrepenaduppdrag samtidigt som det skulle byggga upp en diger kunskap och insikter om de akvatiska ekosystemen, parallellt med att det skulle ge långsiktiga utkomstmöjligheter kring sveriges största fritidssyssla – att fiska, gör det än intressantare.

          Om det är vad som retar dig, så har jag ytterst svårt att förstå varför och varför du håller så hätskt tonläge ?
          Men återigen erbjuder jag dig att specificera, förtydliga och förklara dig ?
          Du får gärna samtidigt förklara för mig hur denna din kommentar hänger samman med mitt inlägg om ett mer demokratiskt kommunfullmäktige ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.