Falsk propaganda sprids från S-bloggen

Jag har uppmärksammats på att K G Abramsson  har ifrågasatt min arvodesuppgift som jag lämnat i en kommentar till mitt senaste blogginlägg. Mötesarvoderingen från mina politiska uppdrag uppgår till blygsamma 513 kronor/ sammanträde, vilket jag påpekat som fakta i en dialog på min egen blogg.

Jag ids inte själv gå in på hans propagandamegafon som  kallas ”sossebloggen”, då han själv valt att bojkotta det öppna offentliga samtalet här på VK.

Han lär peka på ersättningsmöjlighet för förlorad arbetsinkomst som skulle göra att företagare som jag inte förlorar något på att delta i det politiska arbetet.

Men förlorad arbetsinkomst utgår från det som kallas sjukpenninggrundande inkomst (SGI) och jag har ingen SGI.

Detta beror på att jag köpt skogsmark för skattade pengar och därigenom upparbetat ett stort räntefördelningsbelopp i den näringen. Intäkter från skogsbruket kommer därmed att beskattas som inkomst av kapital  som 30% (samma som för reavinst) och utan egenavgifter.

Om Abramsson investerat några av de ca 9 000 000 som hans 12 år som riksdagsman givit i arvodering och gjort det i sin hemkommun skulle möjligen hans kommenterande varit mer insiktsbaserat ?

Eller kanske inte ?

2 kommentarer

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Maria Skiddi !

      Det var inte så många år sedan Sida avslöjades med att ha vräkt iväg 25 000 000 sek till en diktaturstat utan närmare projektavtal än att det hela rymdes på en halv A4 sida !
      Uppföljning saknades totalt.
      När biståndsbegreppet har reducerats till en uppgift att vräka bort pengar så att biståndsmålet uppnås, då blir SIDA en lätt organisation att föra bakom ljuset för obskyra intressen.
      Hela biståndspolitiken förefaller vara ett hastverk utan tydliga mål eller resultatkrav och bör i grunden omarbetas.
      Som vi nu har det är frågan om biståndet gör mer nytta än skada.
      Pengar i händerna på korrupta regimer är knappast någon hjälp för de som mest behöver.
      Och i kulturer där familjens rikedomsstatus mäst i antalet barn, blir ju ekonomiskt bistånd direkt kontraproduktivt, med förstärkt befolkningsökning och snedvriden demografi som följd. Att detta leder till miljöskövling och nedslitna habitat behöver man inte heta Einstein för att begripa.
      Kusliga signaler man får av att läsa din länk Maria !
      Bra att du uppmärksammat saken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.