Landsförrädarna bör stoppas vid gränsen

Hittills har drygt 300 unga svenska män, vanligen 1:a eller 2:a generationens invandrarungdomar valt att tillfälligt lämna tryggheten här för att delta i terrororganisationen IS (Islamska Staten) och dess strävan att utplåna demokratin och inrätta ett muslimskt kalifat.

Man får väl rimligen förmoda att det sedan tidigare fanns en koppling till Islam för dessa nya ”svenska” krigshetsare ?

Men det ligger nära till hands att Sverige kommer att ansluta sig till de västerländska stater som tar upp kampen militärt mot denna besltialiska organisation som just kallar sig IS.

Det betyder ju att de 300 som valt att ställa sig på motsatt sida gentemot svenska staten företrädd av vår riksdag, kan komma att skjuta på svenska soldar och stridspiloter.

Kristdemokraterna är det första politiska parti som sett nödvändigheten att modernisera och anpassa lagstiftningen mot de nya situationerna och företeelserna.

LANDSFÖRRÄDERI kallar Ebba Busch Thor det, när svenska medborgare drar ut i krig mot vår demokratis innersta väsen: Yttrandefriheten och religionsfriheten.

Det kan i förstone låta drastiskt, men funderar man lite ytterligare kring alternativet, låter det som ett ordval som faktiskt kan vara aktuellt.

Dock bör den urgamla lagstiftningen uppdateras.

Även andra har tydligen funderat i samma riktning.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/brottochstraff/article21063535.ab

Jag har tidigare föreslagit att passen ska dras in med omedelbar verkan, varvid återresa in i Sverige skulle bli illegal och visumtvång införs för de 300 självutsedda IS-krigarna.

KD:s partiledning verkar ha tänkt i samma riktning, vilket jag bara kan tycka är rätt och riktigt.

Hur tycker du själv ?

2 kommentarer

  1. Kenneth Hellberg

    Återvändande personer som misstänks ha stridit med IS ska häktas inför stundande rättegång, precis som det borde vara för alla som återvänder till Sverige och misstänks för ett väldigt grovt brott. Att nått måste till håller jag med om men då ska det gälla alla former av grova brott. Jag läste om en pedofil som fick sitt pass omhändertaget i Thailand av den thailändska polisen, han gick då till svenska ambassaden och fick ett nytt pass så han kunde åka hem till Sverige och undslippa straff.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Kenneth!
      Vi ska givetvis inte kopiera något Guantanamo, men bevisbördan för att straffutmäta rättvist blir oerhört svårt eller omöjligt när brotten begåtts i helt laglöst land. Att bevisa att man deltagit i aktiva stridsgrupper är däremot betydligt enklare.
      Men hur ska svenskt rättsväsende kunna bevisföra ”ställt utom allt rimligt tvivel” beträffande brott som begåtts i ett land där krigsmiljön gör det fullständigt omöjligt för någon att ta sig in, leta rätt på och förhöra ev. överlevande vittnen till ev. brott ?
      När kriget upphört kan det däremot bli tal om att ställa skyldiga inför krigstribunal.
      Men fram till dess bör straffutmätning för att man agerat på tvärs mot vår nations intressen och då handlar det om någon form av landsförräderi.
      Att dra in medborgarskapet eller ogiltigförklara passet, medför att de får hålla sig till den krigsmiljö de själva valt.
      För att de ska återfå medborgarskapet bör avkrävas att först kriget slutat, så att brottsutredare kan agera fritt, samt att ev. begångna krigsbrott först prövats i domstol eller krigstribunal. Mona Sahlins daltande med saft och bullar till de som återvänder för att vila upp sig inför nästa räder, är inget som passar mig i vart fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.