Ett nytt KD växer fram med orubblig enighet

När hände det senast att 300 partiombud enats 100%-igt kring helt ny stadgar?

Igår hände detta på KD:s riksting i Västerås!

Därmed började de nya stadgarna gälla från och med idag och lägger därmed en tydlig plattform för den nya partistylelsen med Ebba Bush Thor som nyvald pariledare i spetsen.

Hade en enda av ombuden haft en avvikande mening skulle vi visserligen ändå uppnått 2/3 majoritet, men hade då varit tvungna att ta om hela omröstningen i nästa eller extra riksting.

Än mer märkligt blir det när vi idag inte hittar en enda avvikande nominering till valberedningens förslag till ny partistyrelse! Inte en neda ! Vilket parti kan kan uppvisa något motsvarande?

Möjligen fullständigt toppstyrda organisationer, men KD bygger hela sin politik underifrån och uppåt och det gör det hela än mer anmärkningsvärt.

Att KD är ett parti som ger den enskildes rätt att uttrycka sig i högsta instans kommer tydligt att presenteras när vi idag kommer fram till frågor kring Decemberöverenskommelsen och frågan om medlemskap i försvarsalliansen NATO.

Själv lutar jag nog lite över åt en hållet i båda frågorna, men vill inte ta ställning förrän jag tagit in debattens bästa argument från båda sidor.

Det blir en lång dag idag, men väldigt spännande och intressant.

 

Jag har begärt ordet i ett ärende inom vilket min egen motion lotsats fram till Rikstinget, med då båda dessa andra tunga frågor ingår i samma kapitel, ser jag mina chanser att komma fram till podiet ganska begränsade, då delegationsledarna har talarförtur, i vårt fall Roland Sjögren (Lycksele). Roland kommer dock att nyttja sin talartid till att yrka bifatt till mitt yrkande i sakfrågan. Däremot har Ebba Bush Thor krattat manegen för mina hjärtefrågor och gör att jag får det så mycket  lättare att hitta en retorisk utgångspunkt för min argumentation.

Partiledarens inledningstal passar mina syften som hand i handske.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.