Skillnaden är för stor.

När jag idag tänkte mig att en stor datorbutik i Västerås har säkert batteri till min gamla laptop, så där borde jag kunna köpa det till ett vettigt pris.

899 skr var budet.

Åker hem till hotellet och knappar lite på datorn via deras WiFi och summan landar på 344 med frakt och faktura och hela baletten.

Hur ska dessa specialbutiker kunna fortleva med sådan prissättning, när de tävlar mot den så mycket effektivare E-handeln.

Samma sak med reparationen av min förr,förra dator.

Via posten gick det på 8 dagar ToR England och återleverans till min dörr, för en summa jag inte längre kommer ihåg, men det var inte alls dyrt.

När min kupevärmare gick sönder på en av mina traktorer, så hänvisade generalagenten mig till en liten firma i Umeå. Han påstod att det inte längre fanns reservdelar att tillgå, utan han skulle ta en begagnad värmare och byta ut munstycket på den. Jag informerade om att jag själv monterat loss hela värmaren och demonterat den och där funnit att det bara var fläktaxeln som skurit ihop.

Reparatören vägrade dock skicka den delen utan krävde att även få göra jobbet själv, men då skulle jag bli tvungen att montera ihop värmaren och skicka den hel till honom, annars vägrade han att göra jobbet. Sedan skulle jag beräkna ca 8000 + moms för allt om jag själv ordnade frakten till och från umeå.

Jag googlade runt lite och visst fanns det reservdelar. Billigast blev det från England och delen hade jag i brevlådan efter 3 dagar, alltså kortare än om jag beställt något inom sverige?!? Och priset var så skamligt mycket lägre att jag inte ens längre minns summan.

Reparatören i Umeå försökte skrämma mig med att jag aldrig skulle klara själv att fixa den svåra inställningen av CO2-värdet, men med reservdelen från England följde det en noggrann instruktion och sedan var det bara 3 fäststruvar så var saken klar.

Den går som ny igen och inga stora problem alls.

Så skillnaden i pris och service är helt enkelt inte till fördel för många av våra svenska handelmän.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.