Vi bedömde tydligen rätt

Nu kan vi i partiledardebatten se att uppbrottet från decemberöverenskommelsen har frigjort alliansens politiker till att sätta press på regeringen utifrån de mandat man de facto sitter på från väljarna.

Jag ser med tillförsikt hur Löfven nu inser att det är dags att kliva ned från sin höga häst, vilken visat sig gått på kryckor i form av DÖ.

Nu har han inget annat alternativ än att öppna för ett verkligt samarbete.

Hans intresse för att själv kunna kasta av sig tvångströjan i form av MP och V går inte att missta sig på.

Med 2/3 majoritet röstade KD:s riksting ned DÖ och nu är vi i det läge som förutsågs av initiativtagarna till utträdet.

4 kommentarer

  1. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Man behöver bara lyssna 5 minuter på Sjöstedt för att förstå varför Löfven nu flörtar med alliansen.
    Han tillhör uppenbarligen inte lådans vassaste knivar, men han har ju ändå så pass industriell bagrund att han knappast kan må särskilt bra ihop med denne representant av den gamla tokvänstern.
    Mitt tips är att vi kommer att få se en regeringsombildning inom 1 år.

  2. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Tack för din kommentar Maria!
    Någonstans ska pengarna tas och vi lär inte ha sett slutet på långa vägar ännu.
    Inne i min skalle växer en tanke som är så politiskt inkorrekt den bara kan bli:
    Jag tycker mig förstå att roten till det onda är det som får människor att lämna sina hem, sina odlingar och försörjningsmöjligheter.
    Det är alla dessa banditgäng och paramilitärer som av egoistiska, religiösa, politiska eller rena plundrings-syften jagar bort folk från sina hem, jag syfter på.

    Hur skulle det vara om vi satsade pengarna på en federal militär snabbstyrka, som utan förhandlingar kan sättas in med kort varsel och slå ut de grupper som förorsakar folkvandringarna, med alla dess fruktansvärda följder.
    Ett totalt luftherravälde och sedan mikrorobotar på marken som fjärrstyrs från ledningssateliter skulle innebära att inte en enda europeisk soldat behövde riskera livet. En hord av krabbliknande nattgående mikrorobotar, lastade med bara något hekto sprängdeg, och mikrokamera, skulle innebära att ingen armeförläggning i världen skulle kunna känna sig säker.

    Sådana krigsrobotar skulle kunna luftlandsättas i stor skala var som helst på jordens yta och kravla sig fram nattetid och gömma sig dagtid, med bara en liten solcell uppe för batteriladdning. Kommer någon obehörig för nära skulle roboten konstrueras självförstörande med syraampull intill tändmekanismen. Sprängdegen skulle antändas då den brinner lungt och stilla utan detonator.
    Trotyl vore även det ett sådant alternativt detonationssubstrat som brinner lungt vid självförstörelse.

    Vi skulle därmed ha en slags världspolisstyrke som kunde förhindra rövargängen att växa till och orsaka sådan skada som de nu gör-
    Men nu får jag alla pacifistiska hjälpgummor på mig förståss. Det ger ju så mycket högre poäng att skänka bort några kläder man ändå inte längre har användning för. DÅ får man ju känna sig som en himmelsk god människa och slipper ta ansvaret för att trycka på knappen som förintar ondskan med en smäll.

    Takniken skulle inte räcka mot en teknikintensiv stormaktsarme, men det är det ju sällan vad det handlar om när folk flyr i mängder.

  3. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Maria !
    VK verkar på förhand ha stämplat allt du skriver som samhällsomstörtande verksamhet !
    Så fort jag ska skriva svar på din kommentar så kastas jag ut från min egen blogg och måste logga in från början igen. Om och om igen har jag provat, men enda sättet för mig att kommunicera med dig blir att jag måste lägga in en ny kommentar på min egen blogg.
    Jag tycker det är kusligt när ett mediaorgan som självt tryggt vilar på grundlagsskyddad åsikts- och tryck-frihet, tar sig för att censurera enskilda medborgare på detta sätt.
    Har du någonsin fått utpekat vad exakt som föranledde din avstängning?
    Var det bara att du inte längre betraktades som ”allmänt hygglig” eller fanns det något citat som angav avstängningsorsaken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.