Börja samtala med SD innan det är för sent !

Åsiktsströmningar som rör sig snabbt, brukar vara känsliga och slår oftast över och tillbaka i samma takt som de ökat.
Debatten om integrationen har kommit igång på allvar genom flyktingtillströmningen. Vi kan nu se hur hederliga människor börjar anstränga sig och ta egna initiativ för att hjälpa och stödja.
Det tror jag är precis vad som behövs för att ge nyans åt debatterna.

Samtidigt är det löjeväckande att utesluta riksdagens tredje största parti även från alla andra frågor som inte berör invandringsfrågan. Jag menar att vi har ett arbete att göra genom att sortera ut frågor där vi kan komma överens från frågor som inrymmer konfliktställning.
Det gäller hur vi bemöter alla partier och ska inte skilja för SD. Man behöver inte gilla någon för att kunna samtala.

På det lokala planet finns det mycket jag ogillar kraftigt, men det hindrar mig inte att samverka inom de områden som går att nå samsyn. Man måste välja sina strider och att skapa fiender där fiendskap inte finns är aldrig framgångsrikt. Tar man varje enskild fråga var för sig, har man mycket större möjlighet att förhindra destruktiva låsningar och totalblockering.

Löfven har nu haft tillfälle att noga pröva på hur det är att ha med Jonas Sjöstedt och Åsa Romson i sitt lag och verkar nu mycket angelägen om att få till stånd ett nyt samarbete över blockgränsen.
Var och en får ju dra sina egna slutsatser ur detta?

Rent allmänt ser vi en tendens mot mer extrema politiska grupperingar inom hela Europa.
Att vägra samtala med grupper ute på de politiska flankerna, bidrar bara till att öka spänningarna och ladda för större konflikter ute på gator och torg.
Även om man kan ogilla representanter i riksdagen, ska vi komma ihåg att de utgör de mest rumsrena delarna av rörelserna och att betydligt råare klimat råder bland de mest angelägna anhängarna. Det gäller alla extrema strömningar. Därför är det så viktigt att vi inte stänger igen de kanaler till resonerande samtal som erbjuds via vår parlamentariska konstitution. Att blockera och utesluta bidrar bara till att öka trycket till explosionsnivåer.
Man behöver inte bli undfallande, men den som aldrig når fram i debtten, blir snart nog så frustrerad att men börjar låta knytnäver och tillhyggen sköta samtalet istället.

Vi har vant oss med extremvänstern så vi törs möta dem i debatter och diskussioner. Vi måste hantera extremhögern på precis samma sätt.

10 kommentarer

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Magnus!
      Ja vad kan jag mena med vänsterextremism? Hur okänt är inte detta uttryck?

      Den oficiella representationen utgörs ju som du säkert känner till av ett parti som suddat och skrapat och filat på sin partibeteckning, allt för att få bort ordet kommunism ur sitt partinamn.
      Trots detta hänger det envist kvar en svans av sådana som antingen öppet tillstår sina sympatier med Putin, som Lars Ohly, eller sådana som hellre uttrycker sig med stankastning och tillhyggen, gömda bakom ansiktsmasker eller munkjackor.
      Att bränna bilar ingår även det i deras politiska agitation, liksom att krossa skuyltfönster och ta det som där bjuds.
      Att stjäla från de sparsamma betraktar dessa inte som ett brott utan som något som höjer deras inbördes status.
      Det är denna struktur av mer eller mindre bigotta anhängare till gamle Marx ide om att arbetarklassen utgör det mest upphöjda idealet. Skillnaden är bara att det är få av dem som vet vad det ordet egentligen innebär, ordet arbete alltså.

  1. Hasse

    Håller helt med. Ta med SD i samtalen och sedan ta tag i invandringen. Får Löven och miljömupparna hållas blir det katastrof!!!

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Hasse!
      Vi ser ju även hur pressad Löfven blivit av duon Fridolin + Sjöstedt.
      Han viftar ju som vore han i sjönöd efter samverkan åt andra hållet.

  2. Maja

    Ser att Lennart Holmlund nu är polisanmäld o att Björklöven tagit avstånd från hans uttalanden. Hmmm mot bakgrund av att jag blev avstängd med hänvisning till VK`s regelsystem ställer jag nu frågan;

    Blir Holmlunds blogg nedstängd nu?

    Om inte, så är tidningens regler något som inte gäller alla http://www.vk.se/1506438/att-ta-ansvar-for-orden

    Maria Skiddi aka Mattarahkka

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Maria!
      Holmlund är ju sosse och sådana har vi ju fått lära oss kan kräva särbehandling!
      Tidnings- och mediafolk har ju en klart kantrad politisk dominans mot vänster och Mp.
      7 av 10 tillfrågade reportrar och journalister hade sina sympatier just åt det hållet, visade ju en ganska nyligt redovisad undersökning.
      Men Ingvar Näslund har säkert en annan måttstock för begreppet ”Allmän hövlighet” på lut åt Holmlund.
      Dessutom får han ligga kvar som politikerbloggare fast han frånträtt sina uppdrag och mest bara bloggar om sportresultat.
      Någon logik ska man nog inte förvänta sig av just dessa vänstersympatisörer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.