Behandla Koranen likadant som Lennart Holmlund behandlas

När Lennart Holmlund uttrycker sin syn på Romernas nedskitande runt de områden de ockuperat, då inleder åklagarkammaren förundersökning om brott och Holmlunds partikamrater avstänger honom från partimedverkan.

Men Koranen har ett språkbruk som är betydligt mer fientligt mot alla icke-islamister och det utan att detta prövas enligt svensk lag om hets mot folkgrupp.

Koranen utgör utgångspunkten för predikningar i källarmoskeér, vilket är omvittnat och utan att någon enskild predikant ställs till ansvar.

Jag börjar hänfalla åt åsikten att vi bör likställa provocerande tal om Jihad med den s.k. ”Hitlerhälsningen” och använda svensk lag till att förbjuda och straffbelägga predikningar om våld med hänvisning till religiösa skrifter.

4 kommentarer

  1. Eva

    Helt enig! Koranen används till uppvigleri mot våra verdier, och det bør förbjudas! indra all stötta till moskeer som importerar imamer från det mörkaste av det mörkaste! Gamla kristna predikanter som sprir sitt syn från gammmelbibelen, förbjud dem också! Förbjud religion som har till hensikt och straffa människor pga deras demokratiske verdier! Før bak nästan all världens religioner skjuler undertryckelse, rasisme,segrering och diskriminering. Religionsfrihet omfattar också frihet från religion!

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Eva!
      Som jag har förstått så finns det hos buddhisterna en 12000-sidig samling av ca 50 böcker, som kallas Tipitaka, eller något sådant.
      De viktigaste lärosatserna:
      acceptera inte något bara för att andra säger det
      acceptera inte något som bara är sägner
      acceptera inte något bara för att det är tradition
      acceptera inte något bara för att det uttrycks i skrifter
      acceptera inte något bara för att det är antaganden som bygger på logiska iakttaganden
      acceptera inte något bara för att det är en slutledning
      acceptera inte något bara för att det sammanfaller med förutfattade meningar
      acceptera inte något bara för att det stämmer överens med dina åsikter
      acceptera inte något bara för att det ser ut som en sanning
      acceptera inte något bara för att läraren säger det
      Buddhan är väldigt noga med att man inte ska TRO på honom utan han vill att man ska testa läran.

      Inte så illa för en så gammal idétradition, eller vad tycker du?
      Men vår bibel består ju av två skilda ”testamenten” som de flesta av oss nog känner till, där gamla testamentet mer får ses som en historisk dokumentation av livsvisdom som gällde för några millennier tillbaks i tiden. Nya testamentet ska ju innehålla förkunnelser och evangelierna kring det kärleksbudskap som Jesus lärde ut.
      Jag har aldrig hittat motivet för att orka läsa igenom nya testamentet men av de brottstycken jag känner till kan jag inte se några spår av hat och uppmaningar till våld och terror.
      Inte heller har jag hört talas om en enda av kyrkans företrädare predika våld eller terror. Inte ens bland frikyrkornas månghövdade skara pastorer har jag någonsin hört något som liknar de läror som florerar kring ”Jihadapostlarna”, om man får kalla dem så?

      Man ska ju aldrig klassa grupper efter vad ensklida individer företar sig, men den otaliga skara terrorister som säger som företräda profetens lära är alltför mångtaliga för att kunna avfärdas som galningar som helt missuppfattat lärosatserna. Till och med grupperingarna är flertaliga och vi har fått lära oss namn som Boko-Haram, Isis, Hamas, Al Quaida och ett otal mindre mer eller mindre löst sammansatta förgreningar från dessa. Alla säger sig kunna legitimera sin terror utifrån just Koranen.

      Vartenda ord i Koranen anses vara Guds egna ord! Detta är fundamentalt för att förstå koranens betydelse! Detta är också skälet till att islam aldrig kan reformeras! Vem har rätt att ändra eller radera guds ord? Det är blasfemi!

      Nya testamentet har aldrig ansetts vara guds egna ord! Den är väsentligen skriven av Jesu lärjungar. Den är deras ord! Inte guds! Orden i NT får därmed aldrig samma tyngd som orden i Koranen! Man kan ifrågasätta människors, men inte guds ord!

      Islam är, förutom en religion, även en politisk ideologi! Muhammed var i högsta grad en militär befälhavare och en politiker! En enväldig sådan! Han erövrade personligen hela arabiska halvön!
      Att följa koranen var det goda, allt annat var ont! Man kan inte rösta om huruvida man skall följa koranen eller inte. Det vore en synd! Folket skall lyda Gud, inte en politiker, som inte följer Koranen! Så demokrati är oförenligt med islam. Och jämlikhet strider helt mot Koranen! Kvinnor är i princip värda hälften, homosexualitet är strikt förbjudet och otrogna är underordnade muslimer.

      Koranens lagar för brott, familj, arv etc kallad sharia. Bestämmelser återfinns även i haditherna, t ex stening.
      Sverige är således en diktatur i oförenlighet med Koranen.

      Begrepp som ”moderata muslimer” gillas av de som vill se öppningar till alternativ religionsutövning inom Islams tro, men det handlar således inte om tro utan att lyda guds ord, till varje bokstav. Moderata muslimer kan enligt lärosatserna inte ses på annat sätt än mer eller mindre lindriga avfällingar av en rättroende och bör i sin förlängning straffas enligt Sharia.

      Jag återkommer till Holmlunds enfaldiga uttalanden om Romernas toalettvanor och det rabalder detta utl

  2. Eva

    Så Buddan har ju ett poeng , prøv ut teserna istället för att blint följa dom. Jag heller mer och mer mot andarnas makt!Eller var det änglar?!

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Ja, det vore inte så dumt ifall en del fanatiska anhängare av politiska ideologier även kunde anamma en del av buddismens lärosatser? Jag tänker på några som före valet i fjol uttalade att:
      ”-Jag kommer att förbli socialdemokrat så länge jag lever!”
      Det är kanske just på den typen av enfaldighet och okritiskt anammande som det partiet bygt som väljardominans på?
      Men ju fler som aktivt deltar i debatter och med öppet sinne utväxlar kunskaper och synpunkter, desto svårare lär det bli att vidmakthålla en viss dogmatik, vare sig denna är teologisk eller politisk?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.