Hela mediasverige, liksom polisen med byxorna nere

Återigen ser vi vad massuggession kan åstadkomma.

Jag tänker inte ge mig in i den andra massrörelsen som nu uppstått, den som nu visste så mycket bättre, att de nu tävlar om vem som kan komma med den vassaste kritiken mot Säpo.

Istället menar jag att vi bör ta till oss detta som en erfarenhet, över vilken dynamik som finns i det ultrasnabba mediautbudet, vilket faktiskt därmed blivit enklare att manipulera bara man skickar in uppgifter via de rätta kanalerna.

Journalister ska vara särskilt tränade att ifrågasätta alla uppgifter. Detsamma ska gälla poliser. Ändå uppstår massuggesioner hela tiden med ojämna mellanrum. Det är som att ingen lär sig något någonsin. Det är ur detta högst mänskliga sociala beteendemönster som mobbar uppstår.

Inom politiken leder samma mänskliga beteende till majoritetsmisstag, där det lätt skapas en falsk trygghet i breda överenskommelser, om dessa inte föregås av en öppen debatt och dialoger grundade på sakkunskaper.

Att bygga politiska grupperingar på lojalitetsbegreppet är därför helt förkastligt. Hierarkiska organisationer där det blir någon enstaka ledare som ska ange färdriktning för gruppen är även det en riskabel väg att gå fram. Det rätta är att inom varje grupp samla motriktade starka åsikter och argumentationsträning, så att frågorna verkligen genomlyses på ett allsidigt sätt innan man enas kring kompromisserna. Så vill jag att mitt eget parti ska se ut och ditåt är det jag strävar. Kom med du också, så skapar vi stabil enighet ur oenighet !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.