Konstruktivt samarbete eller konflikt ?

Ikväll fick jag höra att det finns några som tycker att jag är för undfallande gentemot majoriteten i kommunstyrelsen. Undfallande ! Jo jag tackar.

När jag bestämde mig för att gå in i politiken var det med den bestämda uppfattningen att föra en öppen och transparent politik, baserat på min egen uppfattning om vad som är förnuftigt. Skulle den inte sammanfalla med mitt partis syn såhar jag bara 5 minuters uppsägningstid på samma sätt som jag haft det under hela min yrkeskarriär och så vill jag ha det.

Att fjäska och fria till enstaka väljare eller väljargrupper kändes och känns fortfarande helt bortom vad jag upplever som min person.

Varje beslut jag fattar gör jag utifrån vad mitt förstånd bjuder och tar ingen som helst hänsyn till hur den politiska opinionen ser ut inför varje separat fråga. Däremot anser jag det vara min plikt att hålla min partistyrelse underrättad om vad som står på tur och inhämta dess beslut inför avgörande steg.

Att vi sedan i den innersta kretsen i Kommunstyrelse och arbetsutskott lagt av oss partimantlarna och resoner oss fram till vad som är de förnuftigaste besluten, leder givetvis till att samsynen ofta segrar över viljan att profilera sig och skapa konflikter, där inga motsättningar finns. Detta sätt att arbeta skapar inga rubriker men mycket mer verkstad och praktiska åtgärder.

Med ett budgetunderskott om drygt 30 miljoner kan du fundera själv över vad det är Vilhelminaborna är mest förtjänta av, samverkan eller konfrontation? När jag beslutar mig för att lämna politiken, ska jag kunna göra det med samma självkänsla som när jag började och därför rekommenderar jag de som hade hoppats att jag skulle ställa till en salig oreda att välja någon annan att rösta på.

Jag vill nämligen inte ha några sådana röster vid nästa val, utan jag tänker fortsätta arbeta konstruktivt och försöka forma det lagarbete jag är övertygad kommer att krävas, för att få ordning på vår havererade ekonomi. Jag har gång på gång framfört att jag vill se att KD står för en och samma politik både i majoritet och opposition, så det ni ser även blir vad ni får.

Sedan får valutgången visa vilken väg väljarna föredrar. Det har jag absolut inga problem med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.