Hycklarna gör ännu en gång skäl för benämningen

Dagarna innan jul berättade regeringen vad Sverige tycker om EU-kommissionens förslag till nytt vapendirektiv. I Europaparlamentet verkar Socialdemokraterna ha gjort helt om efter massiva påtryckningar från svenska jägare och sportskyttar. När förslaget presenterades välkomnade S förslaget “helhjärtat” och skrev på sin hemsida att de var “starkt för EU-kommissionens förslag om att stärka vapenkontrollen i hela EU, inklusive ett totalförbud mot privata halvautomatiska vapen, hårdare regler för webbhandel och gemensamma EU-regler för märkning och kontroll av skjutvapen. Det här är effektiva medel som medlemsländerna bör införa genast”.

Jägare i jakttorn

Christoffer Fjellner (M) skriver från sin position som EU-parlamentariker:

”Jag trodde faktiskt att S hade tagit jägarnas och skyttarnas kritik mot förslaget på allvar. Men nu förklarar regeringen att man på det stora hela är positiv till översynen av vapendirektivet. Regeringen köper till råga på allt kommissionens argumentation om att det är genom att ge sig på laglydiga vapenägare som vi stoppar terroristerna. Det är faktiskt häpnadsväckande.

Jag skrev tidigare att det verkar som att Regeringen hade gett upp redan innan slaget börjat och det bekräftas tyvärr nu till viss del av Sveriges position. Exempelvis säger man sig vara emot förslagen om tidsbegränsade licenser och obligatoriska läkarundersökningar. Tyvärr finns det ett men här och det är ett stort sådant. Regeringen öppnar nämligen för att införa detta på “vissa särskilt farliga vapentyper”. Vilka typer som avses specificeras inte närmare men vad som står klart är att regeringen är villig att förhandla om hur stora inskränkningar EU nu ska göra för vanliga vapenägare. Det ligger onekligen nära till hands att tro att regeringen nu planerar för att kasta Sveriges sportskyttar under bussen. Regeringen borde istället ta en klart mer offensiv position och göra sitt bästa för att stoppa förslaget där det hör hemma, i papperskorgen.”

Anmärkningsvärt kan jag även tycka det är att Svenska regeringen med Socialdemokraterna i spetsen avger sin ståndpunkt innan remissvaren från tunga svenska mundigheter inkommit!

Christoffer Fjellner fortsätter:

”Sedan regeringen presenterade sin ståndpunkt har också remissvaren hunnit komma. Och kommissionens förslag möter massivt motstånd. Från allt från Naturvårdsverket till Försvarsmakten så kommer det tydliga nej till förslaget. Brottsförebyggande Rådet menar att förslaget helt enkelt inte skulle ha avsedd effekt, det skulle inte påverka kriminellas tillgång till vapen. Och det är det som vi måste rikta in oss på, vapen som används av terrorister och grova brottslingar. Inte vapen som används av laglydiga jägare och sportskyttar. Faktum är att antalet lagligt ägda vapen som används i brottslighet är försvinnande få.

Regeringens flathet i frågan visar att de inte har för avsikt att på allvar slåss för sportskyttarna och jägarna, det är faktiskt beklämmande. Särskilt eftersom att företrädare för Socialdemokraterna har slagit på den stora trumman när de förklarat att förslaget är urkorkat. Det var visst inte mer än tomt prat. Regeringen verkar inte vara beredd att på allvar ta strid mot de nya vapenreglerna.”

Så går det när man röstar på hycklare (se mitt förra inlägg i ämnet:

http://blogg.vk.se/jonzon/2015/12/15/fundamentalistiska-feminister-ett-hot-mot-manskliga-rattigheterna/

http://blogg.vk.se/jonzon/2016/01/07/det-skamlosa-hyckleriet/)

2 kommentarer

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Jan-Eric !
      Förslaget att licensbelägga även pluggade vapen kommer ur den stora utredning som EU tagit fram i samverkan med 18 av medlemsländerna. Det var den åtgärd som skulle ge störst effekt ansåg man.
      Därtill skulle vapeninnehav i stort sett licensbeläggas ungefär som i de nordiska länderna.

      Men sedan smög Cecilia Malmström in sin egen gamla hatpropaganda mot vapenägare i slutet på utredningen och knöt ihop detta som hon tidigare fått avslag på, både av förra regeringen och EU-kommissionen, med den nya utredningen och hänvisade till den nya utredningen.
      Men hon kunde inte finna någon enda konsekvensbeskrivning av sitt egna tillägg, så det sitter som en blindtarm på den nya utredningen och skitar ned det noggranna analysarbete som ligger bakom den.
      Förbannade smygkommunister som seglar under falskt flagg!

      Och Anders Ygeman (S) som totalt avfärdade Malmströms förslag, vad sager han idag ?
      Sällar han sig till den menlösa flock sossar som bara klarar att trycka in röstknappen utan att någonsin fatta vad de håller på med?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.