Islamofobi eller klarsynt verklighetstolkning?

Vad ska egentligen räknas till begreppet FOBI?

Fobi (av grekiska φόβος, fobos, ”fruktan”) kallas en stark upplevelse av rädsla, starkt obehag eller stark äckelkänsla som, oftast utan saklig grund, återkommande infinner sig då en person ställs inför, eller riskerar att ställas inför, ett visst objekt eller en viss situation som personen hyser stark aversion mot.[1] För att betraktas som en fobi måste den negativa känsla som upplevs vid eller inför exponeringen vara orimlig eller överdriven i intensitet. Det handlar alltså t.ex. endera om att personen reagerar med rädsla inför ett objekt eller en situation som vanligen inte betraktas som farligt, eller att den rädsla som uppkommer är överdrivet intensiv”

Könsstympning

 

JA, JAG KÄNNER ÄCKEL INFÖR BILDER AV SMÅFLICKOR I 3-ÅRSÅLDERN SOM FÅTT SINA BLYGDLÄPPAR AVSKURNA OCH LIGGER BLÖDANDE OCH SKRIKANDE UT SIN DUBBLA SMÄRTA, AV ATT BÅDE BLIVIT STYMPAD FYSISKT OCH PÅ DET DJUPASTE SÄTTET ÄVEN FÖRNEDRAD PSYKISKT!

JA, JAG KÄNNER VREDE INFÖR MASSVÅLDTÄKTER PÅ KVINNOR SOM HAFT FRÄCKHETEN ATT VISTAS UTOMHUS UTAN MANLIGT FÖLJE.

JA, JAG ANSER DET VARA BORTOM ALLA RIMLIGA PROPORTIONER ATT SKÄRA HALSEN AV MÄNNISKOR OCH DJUR SOM INGET ANNAT FEL HAR BEGÅTT ÄN ATT HA EN ANNAN TRO ELLER BARA FÖTTS TILL VÄRLDEN.

Frågan är då om detta mitt äckel, hat och rädsla ska betraktas vara överdriven och obefogad eller om den är överdrivet intensiv? Det kanske den är, för jag får bara en svårkuvad lust att avliva dessa bestialiska monster som seglar under islamska religionens flagga och vars illdåd dagligen kostar tusentals människor livet.

Om det betyder att jag är ISLAMOFOB, då är jag det med stolthet!

6 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Du ger svaret själv. Det du beskriver har lite eller ingenting att göra med islam (inbillar jag mig i alla fall).
    Själv har jag funderat en hel del på hur de är funtade som kan bete sig på detta sätt. De kan inte beskrivas som djur heller, för ingen djurart beter sig som dessa monster. Det går helt enkelt inte att hitta någon slags logisk förklaring till deras beteende. Hitler var ju tokig på sitt sätt, men dessa, vad de nu är, jag vägrar kalla dom människor, slår alla rekord när det gäller grymt vansinne.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Leif!
      De finns i mellanöstern, Afghanisatan, Kurdistan, Pakistan och spridda över stora delar av den Afrikanska kontinenten.
      När vi nu har fått in dem som våra nya grannar, går det ju inte bara att blunda för verkningana av deras kultur.
      Det könsstympas numera även i Sverige

      Barnäktenskap och ”hedersmord” vet vi att även det förekommer.
      Hur länge ska vi tolerera att bli kallade Islamofober, när vi som vanliga medborgare säger STOPP!
      Det är i skydd av Koranen som övergreppen sker och då blir det religionen Islam som jag riktar min avsky mot!
      En satans kultur och religion som inte ska tolereras.

  2. Tarja Eliasson

    Hej Göran!
    Håller med om att det bilderna du visar är äckliga och att behandla små flickor eller kvinnor för den delen på det sättet är utom all acceptans. Så långt håller jag med dig.

    Tycker inte att man ska sprida skräckpropaganda såsom om det skulle omfatta alla muslimer i världen. Islam har ju flera inriktningar och de flesta muslimer är som vi, fredliga och normala människor. Extrema för oss icke acceptabla seder finns inom vissa grupperingar som det du visar bilder på men det omfattar inte hela den muslimska världen. Ta till exempel Indonesien som är världens största islamska stat räknat till antalet muslimer. Vi tillbringade en sommar där med våra muslimska vänner som är precis som vi själva. De drack inte alkohol eller kaffe samt bad fem gånger om dagen. Vi hade jätteroligt tillsammans och det enda tråkiga som hände under resan var att säkerhetspolisen tog mig och min familj i förhör under en timme då Ramadan var slut. Man var rädd för terrorister eller så ville man beskydda oss eftersom vi var vita i en helt muslimsk stad på ön Java. Vi såg nämligen inga andra västerlänningar i staden. Polisen kollade upp våra vänner och när de konstaterat att de var vanliga indonesier så skjutsade dem hem oss till huset där vi bodde, men vi fick inte vara med på det avslutande bönemötet vid Ramadan.

    Här i Vilhelmina har jag träffat flera underbara människor som i grunden är muslimer. Man måste vara försiktig så att man inte drar alla muslimer över samma kam. Det skiljer otroligt inom den islamska världen. Jag gillar inte att man svartmålar en hel grupp av människor. Jag tar starkt avstånd från avarter men även vi har avarter inom högerextremism. Avarter finns överallt.

    Ha en bra kväll!

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Tarja!
      Givetvis är det så som du beskriver.
      Men på samma sätt som att alla Nordkoreaner inte är krigshetsare och att alla Tyskar inte var medlöpare till Hitler, så projicerar fanbärarna skulden på alla som går med under samma flagga.
      Religionen Islam är och förblir en våldets och intoleransens befästelse.
      Ända sedan kameldrivaren konkretiserade sin intolerans och hat i form av en religiös rörelse, som till förstone var en plundrararme som primärt syftade till att slakta rivaler, har denna religion inget trovärdigt kärleksbudskap, då sura efter sura otvetydigt hyllar våldet ochintoleransen, med grymma och oförsonliga straffutmätningar.
      Jag vet inte vad det nyttjar till att utgå från att det i Indonesien finns hederliga och vänligt sinnade muslimer, när 60-talet unga flickebarn könsstympats bara i Norrköpingstraketen?

      Jag förstår mycket väl hur du känner inför att oskyldiga muslimer dras ned av hur de ”rättrogna” förfar, men vad jag vill få fram är att Sverge och Norden knappast har kulturellt utrymme för att inkoorporera Islam i sin helhet.

  3. Stefan Rådström

    Göran, den avskyvärda kvinnliga omskärelsen är en mycket gammal sed i vissa områden i Afrika, mycket äldre än islam. Dessa områden domineras ofta av islam, och har ibland upptagits av vissa lokala islamska läroskolor, men även medlemmar av andra trosriktningar praktiserar detta, t.ex. kristna kopter i Egypten, en viss judisk folkstam vid namn Beta Israel i Etiopien, och flera animistiskt troende folkstammar. Det handlar alltså snarare om att religionen anpassat sig till den lokala kulturen, snarare än att religionen påbjuder denna praktik. Koranen, precis som Bibeln och andra religiösa urkunder, fyllda med motsägelsefyllda citat, regler, visdomsord, och uttalanden, vilket gör att det går att hitta stöd för i stort sett vilka traditioner som helst, motbjudande såväl som motsatsen. Det är just denna enorma anpassningsförmåga till de lokala traditionerna som gjort världsreligionerna till detta – det är en god överlevnadsstrategi när traditionerna och moralsynen förändras, geografiskt och med tiden. Det är också detta som gör att det är så stört omöjligt att bekämpa religionens allra sämsta sidor – vill man försvara ett visst beteende, går det alltid att hitta skäl till detta i tron, alltså att det är religiöst påbjudet.

    Detta gäller även den eländiga kvinnosynen, som de abrahamitiska religionerna dragits med sedan allra första stund, delvis som en reaktion mot vissa hedniska religioner som ofta dyrkade starka kvinnliga gudinnor, vilket hotade den patriarkala makten bland de protojudiska nomadiska ökenfolken. Med tiden har denna mildrats och nästan helt försvunnit tack vare Upplysningen, samhällets och moralens allmänna utveckling i de allra flesta västliga stater, men majoriteten av de muslimska regionerna dras fortfarande med denna unkna kvinnosyn, rentav kvinnohat, som präglas in från allra första stund, och konserveras av religionens enorma maktställning i deras samhällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.