Beslut i extra kommunstyrelsesammanträdet idag.

Huvudfrågan var om vi kunde anta det avtalsutkast som förvaltningen utarbetat för att gälla mellan Vilhelmina kommun och fastighetsförvaltningsbolaget VIBO AB.

Avtalet syftar till att säkerställa att kommunen står som garant för driftskostnader som kan uppstå under tiden från ett förvärv med tillhörande tillträde och till dess att VIBO AB fått lägenheterna uthyrda enligt uppgjord viljeinriktning.
Finansieringen beslutades tas ur ”särskilt fördelade medel” alltså ur de 12,33 mkr vi erhållit som generellt bidrag.

Så här långt ser allt att löpa vidare ungefär så som det var planerat och efter en djuplodande diskussion om hur avtalstexten skulle skrivas för att inte låsas fast vid alltför rigida premisser kring alternativen 8 eller 16 lägenheter för trygghetsboenden, så kunde vi enas kring en skrivning som bör kunna accepteras av båda parterna.

I och med detta kan nu VIBO AB fortsätta förhandlingarna med nuvarande ägare om ett övertagande i slutet av denna månad och ett viktigt steg mot realiserandet av planerna på ett Trygghetsboende har därmed tagits. Fastigheten som avses är det tomma centrumhuset, där Polisen tidigare hyrde sina lokaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.