Putin stödjer högerextremister i Europa!

SÄPO vet tydligen att bland andra Franska Nationalistiska fronten får ekonomiska bidrag från Rysslands regim. Dessutom skapar ryska underrättelsetjänsten falska inlägg och nyheter, som sprids på sociala medier som Facebook och Twitter. Parallellt pågår ett aggressivt spionage mot Sverige och militära övningar i anfall mot oss.

En idé är att genom att understödja nationalsocialister och fascister i Europa, så kan Putin hetsa sitt eget folk till försvarsvilja mot en fiende som diktatorn själv skapat.

Mycket otäckt och oroväckande- Speciellt som Sverige samtidigt nedrustat vårt militära försvar och lagt ned antipropaganda organet SPF (styrelsens för psykologiskt försvar).

Något stort verkar vara i görningen, men vad???

2 kommentarer

  1. Nils A

    Putins strategier mot Västeuropa och USA följer, såvitt jag kan se, helt Sun Tzus nu 2500 år gamla strategiska slutsatser. Bl a NATO-ledningen hävdade indirekt detta för några veckor sedan om Putins strategiskt geniala intåg och uttåg i Syrien-kriget.

    Sun Tzus slutsatser (för texter googla: Sun Tzu Art of War) anger klart, att den ” bästa strategin, är ALLTID ATT KROSSA FIENDENS STRATEGIER” Endast i yttersta nödfall och under yttre tvång bör man använda arméer mot arméer, belägra städer och allt annat som vi gjort till krigskonst i väst i över 2000 år. Detta tänkande är dessutom en del av den grundmurade konfucianska kinesiska kulturen (=inga krig med arméer före européernas ankomst och intåg) medan Europa och Mellanöstern haft krig i alla tider.

    Putin är, utifrån dessa synsätt, en mästerlig strateg, där endast det kinesiska ledarskapet är bättre. Putin har med ytterst små medel effektivt krossat dagens europeiska samarbete, och åter fört fram Ryssland till positionen, som det land som strategiskt sitter och styr Västeuropas framtida utvecklingsmöjligheter.

    Så i min ”strategiskt laddade värld” är de frågor du tar upp inte ens nysningar i dagens pågående globala maktspel. Då målet för Kina och Ryssland uppenbart är att krossa Europas strategier, talar givetvis ingen av dessa om vilka strategier man i grund och botten spelar med. Nazism och fascism har för mig blivit två (små) spöken, som rädda europeiska, numera globalt maktlösa makthavare förstorat och återupplivat för eget bruk inom Europa, därför att man inte vill erkänna, att Europa i praktiken står närmast försvarslösa och hjälplösa mot på nytt expanderande maktcentra i Ryssland och Kina, i det tomrum som uppstått när USAs ledarskap allt mera satsar på Asien i stället för Europa.

    Turkiet kan ju, som exempel på ”Sun Tzu-strategier”, när som helst krossa Europa inte med militära medel, utan med att låta 3 miljoner flyktingar på olika kanaler ta sig till Europa, och EU kan bara betala en lösesumma för att sliuppa detta.

  2. Leif Danielsson

    Göran, nu skall du inte vara så orolig. Vi skickar ut hemvärnet! Även du har antagligen en gammal Mauser som du försetts med för kanske 40 år sedan.
    Låt ryssen komma, vi gör som Sven Duva, vi släpper ingen jävel över bron!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.