Skandalös ekonomisk vårdslöshet

Självklar påverkar det konjunkturen om staten skyfflar in enorma summor i den offentliga sektorn. Tusentals nyanställda för att administrera och  täcka upp för alla de behov av social service som hundratusentals invandrade behöver, måste givetvis finansieras.

Men när man som nu den S-ledda regeringskoalitionen klarar denna finansiering genom att låna upp hela summan, då vilar det inte på en enda procent ökad produktion eller företagande.

Det är endast genom ökad export som vi kan motivera dessa lån, men vi lär inte kunna exportera invandrare som blivit vederhäftigt omhändertagan och utbildade i svenska! Om vi däremot lånar för att skapa nya uppfinningar ställer det sig i en helt annan dager.

Jag brukar inte bry mig särskilt mycket om regeringsbudgetar, men nu blir jag rent upprörd över den ekonomiska vårdslöshet som återspeglas i den budget som presenterades idag.

Nu ställer även jag mig bakom kravet att snabbt avsätta den regering som uppvisar så exempellös handlingsförlamning. Att låna till konsumtion är ett säkert sätt att få mig att må illa. Sådant hör hemma i TV3-Lyxfällan, ett program jag inte heller tål att se utan att bli illa berörd.

 

 

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Detta är bara toppen av ett isberg, som det hålls väldigt tyst om. Moderaterna har delvis ställt om för att inte bli nr 3. Till saken; de kommande fem åren kostar oss den öppna dörrens politik/den generösa invandringspolitiken oss drygt 450 miljarder oräknad då extra polisinsatser, skola mm.
    Så länge man kan låna och hoppas på tillväxt dvs inom den privata sektorn kan det gå, men på sikt ohållbart! Vad väntar, skattehöjningar och nedskärningar i välfärden, vi svenskar är mindre värda än invandrare, så ser politiken ut. Ser fram emot valet 2018 ! Skandalöst oansvarigt !

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Steven!
      Jag har försökt hitta något som konfirmerar dina sifferuppgifter, men har inte lyckats få dem bekräftade. Jag undrar därför var du och hur kommit fram till dem?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.