Vad är det för slags pengar de vill låna ut ?

Har du liksom jag tagit del av den massiva TV-reklamen för något som kallas Santander consumer bank ?

Jag har inte funderat särskilt mycket över vad för slags bank detta är tills jag förstod att en provins i Medejinbergen i det ökända kokainlandet Columbia heter just SANTANDER !?

Du har säkert hört talas om det massiva mördandet som utfördes av narkotikasyndikatet Medejinkartellen.

Många miljarder amerikanska dollar har under decennier flutit in dit och på ett eller annat sätt tvättats vita i regionen. Det går inte att undvika att man börjar fundera över vilka som står bakom TV-reklamen ?

Det är ju absolut inte ovanligt att kriminella samtidigt är starkt patriotiska och gärna markerar sinrörelse genom namngivningen till att framhäva denna lokalpatriotism.

Är detta bara ett slumpartat sammanträffande ?

Vad tror du ?

4 kommentarer

  1. Micke

    Hahaha, perfekt konspirationsteori!

    Skulle dock vända blicken mer mot Spanien i detta fall, men därmed inte sagt att det inte finns en hund begraven;)

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Mikael!
      Numera ploppar det upp riskkapital från ingenstans som alla så gärna lånar ut utan speciell säkerhet men till skyhög ränta. En gång i tiden fanns det en lag mot OCKER och läser man in den definitiva betydelsen av det ordet så hittar jag inget som passar bättre på dessa lånehajar. Lånehajar som lever på oansvariga individer som famlar efter ett sista halmstrå och därmed slutgiltigt dras ned i fördärvet med benäget bistånd från dessa nya låneinstitut.

      • Micke

        Man ska inte låna om ens budget inte tillåter. Alternativt att risken övervägs av möjligheten!

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          En välkänd företagsledare sa så här till mig en gång:
          ”Låna aldrig mer än en tredjedel av det du sedan har tillgängligt med kort varsel. Banken har nämligen rätt att kräva att lånet betalas tillbaks omedelbart och då måste du ha kontanter framme snabbt för att lösa lånet. DÅ har du en tredjedel kvar att agera med och en tredjedel som extra säkerhet ifall något går alldeles snett.”
          Jag tycker det ligger mycket förnuft i det och att betrakta banken som vilken oseriös lycksökare som helst. EN bank ska man aldrig betrakta som en pålitlig vän, då det är en institution som helt saknar moral eller personliga hänsyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.