Svaret måste bli : Förbjud socialismen istället !

När några religiösa friskolor segregerar pojkar från flickor, då sker detta på tvärs mot skollagen.

Men istället för att se till att lagen efterlevs, väljer givetvis gymnasieminsiter Aida Hadzialic att angripa ALLA religiösa friskolor, även alla kristna som faktiskt lagt grunden till den norm som ministern hävdar föredömlig.

Skollagen säger att utbildningen ska vara sekulär, så det behövs ingen ny lag om detta, utan det är bara irritationen över att privata friskolor så ofta klarar av att leverera där kommunala skolorna gått bet, som ligger bakom dylika socialistiska rallarsvingar mot allt som inte faller inom den snäva kollektivistiska grundsyn varje förtroendegiven sosse avkrävs.

Jag svarar med samma mynt: Förbjud socialismen !

Här är artikeln

2 kommentarer

  1. ronny thellbro

    Javisst är det så som du så mitt i prick formulerat. Bristen på historisk kunskap i värdegrunden är pinsamt dålig bland personer som borde veta bättre. Aposteln Paulus skriver bl.a. ”Här är varken man eller kvinna,… alla är ett i Kristus”. Jämställdheten var klar och tydlig för redan 2000 år sedan.
    Nu gillar ju inte socialdemokraterna det privata skolsystemet utan söker möjligheter att skjuta det i sank. Detsamma gäller friskolan i Vilhelmina som de lokala s:arna uttryckt sitt missnörje med. I regeringen borde egentligen Mp kunna träda upp till försvar eftersom de stött tillskyndandet av friskolorna.
    Ibland undrar jag över den personliga kompetensen hos ministrar som får beträda ett ministerämbete före 30-årsålder. Visdom är något som kommer med levnadsår. Vår svenska kulturs förstjusning över unga politiker missar den alldeles specifika men nödvändiga kompetens som kunskap, tillämpning, människokännedom och egen reflektion ger under livstid.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Nationalsocialismen var en specialvariant av socialism som även den byggde på tesen om det förträffliga med kadaverdisciplin och uniforma åsiktslikriktare, samt angiveri i gigantisk skala.
      Just rädslan för oliktänkande är det som tydligast präglar den socialistiska ideologin.
      Jag ser tvärtom just förmågan att lyssna till de som tycker tvärtemot en själv som garantin för att man inte helt ska hamna ute på någon sekteristisk ide, som i slutändan leder en i fördärvet.
      Sekteristisk politik är lika farlig som fanatism. Men som du förstår faller därmed givetvis alla former av krav om att förbjuda oliktänkande och det inkluderar givetvis även att socialister måste få existera.
      Min markering riktar jag därför endast för att väcka förståelse för hur korkat det generella kravet på friskoleförbud faktiskt är!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.