Fantastiskt att Aftonbladet av alla börjar öppna ögonen för verkligheten!

Ett mycket läsvärt reportage direkt inifrån ett av de många problemområden som vänstern tidigare försökt förklara med underlåtenhet från myndigheter och samhällsorganisationerna som största skuldbärare.

Nu börjar vi närma oss sanningen, även om detta enstaka reportage inte ska förväntas ge hela den komplexa bilden över våldets ursprung och syften.

Vanlig kriminalitet jäser fram mitt i en relativt harmonisk förort och daltet gör absolut ingen nytta, utan spär bara på med ännu större gängbildningar och ännu frimodigare våldshandlingar.

Orkar du läsa hela artikeln så tror jag du kommer att dela min syn på saken.

Här är länken

3 kommentarer

  1. TP

    Hej Göran. Vi behöver nog inte oroa oss. För enligt vänstern och deras lakejer på BRÅ så minskar brottsligheten, och Sverige har aldrig varit tryggare att leva i än nu. Såg förresten att polisen i Göteborg var nöjda med utvecklingen gällande skjutningar. Skjutningarna hade förvisso ökat kraftigt men antalet döda hade minskat.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Per!
      Jag lutar nog mer åt hållet att ”ont ska med ont fördrivas och gott ska med gott belönas”.
      Håller med om att det börjar bli alltmer uppenbart hur myndigehter och media samverkat för att förminska och anonymisera den tilltagande råa kriminaliteten. Det förefaller nästan som att eldstrider med skjutvapen skulle tillhört vår uråldriga kulturhistoria?
      Men med mina 62 år i ryggen vågar jag hävda att detta är en verklighetsförfalskning av stora mått. När Janne Josefsson i programmet Uppdrag Granskning gjorde ett nyhetsinslag med Ilmar Repaluu som kommunalråd i Malmö, mättes de av ett gäng som hävdade att gatan de befann sig på var deras och att de gjorde intrång med sin kamera. Att det inte rörde sig om någon inhemsk skånedialekt som ungdomarna talade gick inte att ta miste på.

      Självklart skaordningsmaktens företrädare ha bemyndigande att bemöta kriminaliteten och våldet med de medel som tarvas för att kunna stävja varje sådan företeelse. Men med en politiskt och organisatorisk ledning som enbart verkar uppfödda på mellanmjölk, blir styrningen påtagligt ineffektiv och villrådig.

      • TP

        Hej. Håller helt med, skulle bara vilja veta vilket mål politiker och media har med att förvanska sanningen. Alla som har ögon och kan läsa vet ju det ser ut i Sverige idag.Och som jag skrev tidigare består BRÅ av vänster folk som gör allt för att dölja sanningen i sina rapporter.Och i vissa typer av kriminalitet där dom inte lyckas trixa med siffrorna utan måste redovisa en ökning, så beror det på anmälningsbenägenheten har ökat inte brotten. Jag pratade med ett par som flytt från Syrien(kristna) , dom hade varit här i 3 år.Bägge har jobb och pratar riktigt bra svenska.Dom förundrades över att det satsas miljarder på integration av människor som inte vill bli integrerade i det svenska samhället.De menade också att i många länder anses en människa som är snäll för vek och lättlurad, samma sak gäller ett land. Vi i Sverige är för snälla för vårt eget bästa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.