Ska vi göra slut ?

Jag har slutat bry mig om att försöka svara på frågor som skrivs på ”Tyck till om Vilhelmina” på VK:s websida. När jag svarat med de fakta jag kan erbjuda, så slutar det ofta med anmaning att jag ska hålla mig därifrån eller så får jag sura kommentarer under anonymitet.
Jag inser varför så många av mina politikerkollegor undviker att ge sig in i dialogerna, om de ens kan kallas dialoger?

Det verkar ha blivit sista utposten för nättrollen och fega verbala stenkastare som behöver skuggan för att våga sig fram.
Vi övriga kan däremot glädjas åt att de i stort sett försvunnit från övriga debattfora och måste väl respektera att de likt bergtroll inte tål dagsljus?

Dessutom märker jag att jag alltmer sällan går in på VK:s websida överhuvudtaget numera, sedan de trängt undan bloggarna och istället nerlusat sin sajt med kapacitetskrävande annonser som slöar ned uppdatering och inladdning så våldsamt att man inte orkar vänta på att sidan ska laddas, utan gör något annat medan sidan laddas.

Nog måste redaktionen märka att vi är flera än jag som ledsnat på den negativa inställningen till oss medförfattare och läsare?
Tack för tiden som varit VK!

10 kommentarer

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Du kan väl spänn på dä skibena å ränn tschvarsch över fjällä, så sätt jä på Hurra å varm opp nälta röktfläsk.
      Ätter vi ha slängt käft nagrä timma, sä fo du ´n egen säng på en egen våning däri timmerkåken min, åssä på maran kan vi fortsätt å käft mens vi et maragrötn å planera ´n lämpli jakttur?

      • Leif Danielsson

        Skönt med lite humor!! Dessutom på ren Vilhelminadialekt. Det är synd och skam att de lokala dialekterna försvinner.
        Ungarna som nu växer upp här i Saxnäs pratar ren rikssvenska och förstår förmodligen inte en del av vad jag säger. Jag försöker alltid att prata mitt barndoms tungomål. Förr i tiden fick man ju skämmas för sin dialekt, men nu är jag snarare stolt över att ha bevarat den.
        På tal om rökt fläsk, jag har förverkligat en liten dröm jag haft på äldre dar, jag har byggt mig en rökkoja, som jag nu använt för första gången. Nu återstår att lära sig rökningens hemligheter genom att fråga runt bland dem som kan detta urtida hantverk…kanske du kan ge några goda råd, framförallt när det gäller saltning.
        Ha en bra dag!

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Jag tänker bygga en rökstut här bredvid huvudingången till huset, men den som är duktig på saltning och även på själva kallrökningen är min lillebror Wayne.
          Så pass mycket har jag dock lärt mig att om man avser att konservera det man röker så duger det inte att röka varmt och fort, utan det är långsamt och försiktigt som gäller, precis som ett förspel, bara så att du kan associera till något du lär vara väl förtrogen med själv?

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Du ä välkommen, å ta du ve dä repetern å sä kan vi no fo na mer tell å lägg ti stut´n!
          Å röstfiskä e ju lovlit årä om. Tell dä behövs ju int ens na neta, bära ´n förmågä tell å va lyhörd å begrip va falkä vell ha å va dem behöv. Lägg man se tell din omtala charm, sä e ju saken biff.

  1. Suzanne Lindberg Sellin

    Så har även du insett att det inte går att debattera på VK:s tyck till. Förmodligen därför att de flesta anonyma nättroll som figurerar där har noll koll på vad som händer i samhället och då blir det fullständigt omöjligt att föra en sansad diskussion.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Suzanne!
      Jag har försökt att ge svar till de som missuppfattat eller bara sökt fakta, men det tycks finnas de som inte vill ha svar eller ens veta vad som faktiskt beslutats. Det är lite märkligt att just på detta forum så grasserar en attityd av att väldigt få vågar stå för sina inlägg med sitt riktiga namn.
      Där ska både du och Leif Danielsson ha heder av att ni inte smyger omkring bakom falska identiteter eller i anonymitet.
      Men vi har ju andra fora där vi kan diskutera och behöver ju inte trängas med de rabiata som huserar på ”Tyck till”.

  2. Suzanne Lindberg Sellin

    Det håller jag med dig om men det är synd eftersom många läser just ”Tyck till”, det hade varit bättre om tidningarna vågat kräva att de som gör inlägg står med sitt namn då hade vi nog fått både roliga och nyanserade debatter där. Men som du säger vi har andra forum att mötas på.

  3. Hans-Inge Smetana

    Håller med dej Göran!
    Är också besviken på nättrollen som kommenterar blogginlägg. Har nästan slutat svara o lägga in. Nivån är under all kritik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.