Är det inte dags för SD att man börjar bredda sin politik nu?

Jag börjar tvivla på att detta parti verkligen är seriösa när de nu under kommun- och landstingsdagarna proklamerar ännu hårdare tag i invandringsfrågan.

Ska de bli regeringsfäiga måste de seriöst börja mejsla fram fungerande politiska lösningar för andra ämnesområden än att hela tiden borra fast sig i invandringsfrågan.

Det ska erkännas att övriga partier anammat en mer restriktiv hållning, men det verkar betyda att SD nu försöker bibehålla väljarintresset genom att bli än mer fokuserade som enfrågeparti.

För mig läser jag detta som att de gör sig alltmer svåra att samverka med istället för att försöka närma sig en samverkan genom att hantera hela den politiska frågebredden.

Men jag har kanske fel och bryr sig inte väljarna om helheten så kanske deras strategi går hem i alla fall?

Vad tror du ?

4 kommentarer

  1. Maja

    ”Bredden” på politiken avgörs av möjligheten att realisera de poster som faller ner under paraplyets tak. Taket är Asylindustrin under vilket många näringar i landet växt medan andra krympt.

    När LSSinsatser dras in för de svagaste med katastrofala följder varav många exempel
    exemplifierats i form av barn ungdomar och vuxna som far illa, så är det ett allvarligt tecken på tillbakagång av det humanistiska landet Sveriges främsta signum; att leverera värdig omsorg till sina minsta/svagaste. Ett fall som särskilt uppmärksammats är väl det där en MSsjuk kvinna dog på en offentlig toalett pga att hennes assistanstimmar dragits ner trots att hennes sjukdom försämrats.

    Smärtan för anhöriga då samma myndighet som nekade ökad assistans EFTER kvinnans död skickar ut att beslutet står fast
    http://www.expressen.se/kvallsposten/familjens-ilska-mot-forsakringskassan/

    ”Då meddelade man att beslutet om minskad assistans stod fast eftersom hon inte hade överklagat. Så otroligt känslokallt, säger Cecilia som är ombud för de anhöriga.”

    Min syrliga syn på det här med politiska mål och arbetet att uppnå desamma kan vaskas ihop till cirka vad Öhrlund här skriver, inkluderat kommentatorn ”Ratatosk”s kommentar inunder som ”svar” på Öhrlunds, till Statsministern ställda frågor

    http://www.ohrlund.se/blogg/?p=3395

    Öhrlund ställer 12 frågor till Löfven varav numero 4 lyder;

    ”4. Hur kommer det sig att du låter Dan Eliasson sitta kvar som rikspolischef efter en misslyckad omorganisation, när fyra poliser slutar varje dag och åtta av tio överväger att lämna sin tjänst?”

    sign ”Ratatosk” svarar;

    ”4. Jag börjar allvarligt misstänka att Eliasson, då han var chef inom SÄPO, gjorde som FBI’s J. Edgar Hoover och samlade på sig en skvätt fina dokument som inte skulle vara ett dugg fördelaktiga ifall de hamnade till allmänhetens kännedom. Något annat skäl, ja, bortsett från att även han flaggar med S-flaggan liksom Löfven, ser jag faktiskt inte. Vilken inkompetent chef som helst skulle fått avgå för länge sedan, men inte Eliasson inte. Mister Untouchable.”

    Han fortsätter i en annan kommentar- obs endast ett klipp ur originalkommentaren;

    ”Att det ska vara så urbota svårt att hålla sig till realpolitik för såväl liberaler som socialister, varpå de efter några års vanstyre behöver stå där och göra avbön och pladdra om att ”vi” har varit naiva, gör mig ständigt återkommande förbluffad. Att dessutom vissa partier struntar i att välfärden och ekonomin sätts på spel och fortsätter i naivitetsspåret, gör inte saken bättre.

    Jag anser mig inte som ett politiskt geni, knappast geni på några andra manér heller, men med tanke på såväl vänster- som högerblockets (och återkommande även SD’s) ibland alldeles vanvettiga förslag och utspel, börjar jag känna att jag kanske inte är fullständigt född bakom ladugården. Det är förvisso schysst av politikerna att få mig känna mig intelligent – men det borde inte vara så.

    Landet borde ledas av förståndigt folk, inte av en hjord ideologisk boskap som likt ett lämmeltåg blint rusar mot stupet för att alla andra springer ditåt…”

    slut citat

    Så, jag är FÖR en pragmatisk realpolitik och MOT DÖ, och just nu saknas detta vilket är gödsel för SD. Jag hoppas MP åker ut 2018 och att Medborgerlig samling växer! Tyvärr verkar V ha växt vilket innebär att de som valde MP pga ”lätt att göra karriärpartiet för muslimska intressen” har flyttat på sig ytterligare vänsterut och vad passar då bätter än att påminna om sådana oheliga allianser?

    Logiskt kommer då nästa dänga som jag konstaterar inte bara är en ”åsikt” utan faktiska historiska skeenden. Återigen ”Ratatosk”;

    ”Som tredje exempel kan nämnas socialisters, kommunisters och islamisters samarbete för att störta shahen av Persien (Iran). Det gick ju riktigt bra, den korrupte shahen drevs i landsflykt och så var den sagan all.

    Eller inte.

  2. Roland Larsson

    Hej. SD har ett väl genomarbetat och brett program inom alla politikområden, dvs skola omsorg, skola, vård, försvar mm. Jag vet inte varför du skriver så som du skriver. Jag var själv aktiv kommunpolitiker för SD i Nordmaling tills jag drabbades av kancer. Jag har studerat SD:s politikprogram noga och finner inga ”luckor” inom något som helst område. Varför invandringen dominerat i debatten är den politiska oviljan att överhuvudtaget diskutera andra frågor. Jag anser att SD har breddat sin politik inom alla områden. Problemet är bara att föra fram sin politik i det mediala klimat som råder.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Roland!
      Jaghar aldrig trängt in i SD:s totala partiprogram, då jag redan i ett tidigt skede förstått av deras budgetförslag att för Vilhelmina kommuns vidkommande skulle vi förlora mellan 45 och 50 miljoner i finansiering.
      Om det är som du skriver att SD har ett heltäckande politiskt handlingsprogram, så har då aldrig detta framförts i någon enda av alla de intevjuer svenska media visat. Trots att mediaintresset varit extremt stort jämfört med det intresse man visat andra partier, har SD:s partiföreträdare konsekvent valt att fokusera på invandringsfrågan, Vilken i och för sig är nog så viktig, men jag förväntar mig att med så mycket tid och möjligheter som SD givits, skulle deras företrädare ha tagit tillfället i akt att visa sina ambitioner på ett bredare plan, om man verkligen haft något att tillföra i sak där?
      Jag känner mig rätt trygg i min förmåga att bedöma personer och dessas verkliga avsikter och ser ingen anledning till att backa från min nuvarande ståndpunkt, trots din utmärkt väl formulerade invändning.
      Du är givetvis välkommen att utifrån din insikt i partiets innersta tankesmedja, redovisa tydligare sakfakta som får mig att ändra min inställning, så välkommen att visa bredden och djupet i den delen av ert partiprogram som sträcker sig utanför invandringsfrågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.