En nation i förvandling

Oro och rädsla kan vara mer eller mindre befogad och grundar sig inte sällan på irrationella ställningstaganden.

När det leder så långt som till att man beslutar sig för att bekosta en total ombyggnation av hemmet, förstår man dock att det blivit en ytterst påtaglig vardagsrealitet för de inblandade!

Uppenbarligen har vi fått en ny situation där polis och myndigheternas förmåga att upprätthålla en acceptabel skyddsnivå för medborgarna starkt betvivlas.

Jag är verkligen genuint tacksam och glad att jag bor där jag bor och slipper storstadens specifika hotbilder, med rån, bilbränder, skjutningar, inbrott, våldtäkter, gängkriminalitet och kriminella revirstrider.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/radda-for-ran-och-kidnappningar-sa-installeras-panikrummen/reppkx!FmzG2Cp7wkJ15GdalmfrQ/

6 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Jag såg att någon lagt fram ett förslag om att kommunerna borde få rätt att anställa poliser. Ett, i mitt tycke, alldeles utmärkt förslag. Det skulle förmodligen leda till en betydligt bättre situation, där polisen finns där de behövs, ute på gator och torg.
    Tyvärr går ett sådant förslag stick i stäv med hur polisen organiseras idag. En sådan lösning skulle bli en alltför stor knäpp på näsan på den nuvarande polisledningen, som för övrigt verkar totalt verklighetsfrämmande för hur verkligheten ser ut och hur denna vansinniga omorganisation får poliser i mängder att lämna sitt yrke.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Leif!
      En sak jag inte förstår är denna:
      Dan Eliasson har på märkliga grunder fått högsta ansvaret för hela svenska polisväsendet.
      Detta trots att han inte har mer erfarenhet av polisarbetet än du och jag !
      Men nog tror jag du håller med mig om att ifall du eller jag skulle axla ett sådant uppdrag, vore det första vi gjorde att tillsammans med personalen ute på fältet, sätta oss in ordentligt i vilka problem och vilka förslag till förbättringar dessa har?
      Istället går han på i ullstrumporna och river upp hela organisationen på tvärs mot vad personalen tycker!
      Jag har inte hört någon som ställer sig positiv till denna organisationsförändring och dagligen hör vi hur poliser lämnar sina anställningar och ger upp inför det som borde varit deras huvuduppgifter!
      Vad har denne Dan Elisson för hållhake på Löfvén eftersom han ju tycks fullständigt sakna kompetens?

  2. Leif Danielsson

    Göran, nästa vecka, tisdag kväll i kanal1, skall Eliasson och Ygeman stå öga mot öga mot GW Persson i programmet ”Veckans brott”.
    Det får du för allt i världen inte missa!!!

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Det blir säkert sevärt, även fast jag spontant känner en tilltagande olust gentemot SVT: nya programstrategi, att göra drama av debatter genom att kalla dem ”dueller” och utse ”vinnare” och ”förlorare”. Det ät ytterligare ett steg mot en infantilare och ytligare nyhetsförmedling.
      Jag menar att man ska delta i debatter, inte för att bli ”vinnare”, utan endbart för att hjälpa till att få fram bättre beslut, något somm alla vinner på!
      Kritik måste kunna bli hur skarp som helst, så länge den sker med bibehållen respekt för människovärdet och att en person som är inkompetent och oduglig i sitt uppdrag, måste kunna ta detta utan att ta skydd bakom kränkningsdraperiet.
      Men för SVT duger det tydligen bara man får drama och accepterar att fakta vägs jämt mot falsarer och lögner, samt att kunskap vägs jämt mot fiction och grundlös kvasivetenskap. Huvudsaken är uppenbarligen dramatiken, något jag alls inte tycker passar in i vårt behov av att debatterna sorterar fran sanningar. Men det kräver debattmoderatorer som har tillräcklig sakkunskap i ämnet för att kunna ställa relevanta följdfrågor där argument ät svaga eller obefintliga.

  3. Maja

    Om alla politiker hade den inställningen som du Göran, detta med kommunikation och pragmatism, då hade vi inte suttit långt ner i den grop vi nu befinner oss i som ivrigt grävts av dem som fått vårt förtroende att styra landet för folkets väl. Istället har de använt makten till polarisering och vulgärepitet vilka förlamat svängrum, möjligheter och krossat tillit trygghet och hopp

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för det Maria!
      Jag ser mig egentligen inte riktigt som politiker, då jag vissrligen har båda händerna i politiken, men båda fötterna utanför!
      Jag misstänker att det skulle bli betydligt känsligare och tvinga en att vara mycket försiktigare om det vore så att man skulle ha politiken som försörjning? Som jag har det kan jag avsluta min politikerkarriär på maximalt 5 minuter och det ger mig en trygghet att hela tiden utgå från mig själv och vad jag själv står för.
      Ibland undrar jag hur politiken på de lägre nivåerna skulle bli om det skedde helt utan ersättning och enbart på fritid?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.