Politiskt bottennapp!

Världens , som det sägs, ledande demokrati USA har försatt sig i ett politiskt underläge, där republikanerna skäms över sin egen president, medan demokraterna famlar desperat efter en obefläckad kandidat med motsvarande mediala tyngd, som primär egenskap!

Samhällsvetenskapliga, juridiska och organisatoriska kompetenser har tillåtits bli totalt undanträngda, till förm¨n för en enda sak – medial genomslagskraft! Detta har lett till att matchen om världens mest makttyngda uppdrag kan komma att stå mellan Trump som dokusåpakändis kontra Oprah W. som talkshowstjärna och operadiva, båda helt utan några som helst av de speciella kompetenser man förväntar sig av en presidentkandidat!

Skulden för detta hamnar sekundärt på väljarna som tillåtit sig att endast förlita sig på vad mediaredaktörerna valt att mata dem med och utan att själva anstränga sig det minsta för att undersöka och ta reda på vilka alternativ som faktiskt finns.
Men primärt blir det journalisterna och redaktörerna i de ledande mediainstitutionerna som måste ta på sig ansvaret för de urvattnade nyhetssoppor de under åratal serverat amerikanska folket och där varje skandal tillåts ta plats från sakliga argumentationer, hur ovidkommande denna skandal än må vara!

Trump vs Saruman

Oprah

2 kommentarer

  1. Göran Jonzon (inläggsförfattare)

    Själva sitter vi inte så värst mycket bättre till i vår glesbefolkade stora kommun Vilhelmina, där vi i decennier fastnat i ett förödande sätt att utföra politiskt beslutsarbete. Med allt fokus på en enda s.k. STARKE MAN och resten som invald röstboskap, har de kommunala angelägenheterna för tusentals medborgare lagts i händerna på en enda person att leda efter i stort sett eget godtycke!
    Inte mycket att stoltsera med här heller!

    Låt oss istället hjälpas åt att genomföra min vision, där var och en av kommunfullmäktiges 27 ledamöter besitter någon eller några framskjutna kompetenser och värdefulla erfarenheter och där den gemensamt utmärkande egenskapen är självständigt tänkande och självständigt beslutande, där kommunmedborgarnas bästa prioriteras före partiets i varje enskild fråga!

    Det ÄR utopiskt, jag vet det, men som ledfyr för vår strävan är en utopi alldeles utmärkt att ha.
    Varje steg i utvecklingen åt det hållet är bättre än som vi haft det hittills, eller vad är din åsikt?

  2. Maja

    Det skulle vara den vettigaste utvecklingen av demokratin. Det gammeldags ”King Louie”styrskicket har spelat ut sin rätt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.