Katarina Hampusson

4 nya år

Idag har Kommunfullmäktige förättat val. Intressant är att vi nu har en unik och speciell politisk spelplan i Vännäs.

Noterbart är att Miljöpartiet som bedyrade sin fria politiska ställning nu ingår i gruppen till vänster. Visserligen inte otippat men lite synd att man inte kunde vara ärlig innan valet. Idag har Centerpartiet verkligen "mittfåran". S+V+Mp på ena sidan och M+Fp+Kd på den andra och utgör därmed det enda parti som är "blockfritt".

Vännäs kommun har skötts i största politiska samförstånd och med kommunens intressen i första rummet. Jag är övertygad om att det kommer att gälla för de kommande 4 åren också.

4 nya spännande år att följa. Lycka till!

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Jo jo vaddå stå fri? Om man som en tidigare del i opposition måste ha hjälp av majoriteten för att få som man vill så står man då inte fri. Långt därifrån. Men jag delar din slutsats det blir spännande att följa arbetet och framför allt syna vad C måste betala tillbaka till S för tjänsten.

  2. Monica Wahlström

    Ja, jag får allt hålla med Hans-Inge!
    Det var väldigt tydligt igår att samverkan mellan c och s gick långt utöver det som var nedtecknat i deras avtal. Hur långt samverkan går, det lär vi väl se alltvartefter. Men, att man står helt fri som du lägger fram det, det undrar jag om de ens själva tycker! Jag är också ledsen att jag ännu inte besvarat din fråga angående valteknisk samverkan, det kommer att komma!

  3. Katarina Hampusson

    Svar till Hans-Inge Smetana (2010-12-20 21:47)
    Hej Hans-Inge,
    intressant synsätt du har på opposition. Centerpartiet satt i opposition i en valsamverkan med övriga borgerliga partier förra mandatperioden och är faktiskt i opposition nu också. Det som är en väsentlig skillnad är att Vännäs kommunpolitik idag har två oppositionsläger. Det borde vara intressant för ”trekanten” att föra ut sin gemensamma politik istället för att älta sina dåliga förhandlingsresultat.

  4. Katarina Hampusson

    Svar till Hans-Inge Smetana (2010-12-20 21:47)
    del 2.
    Tiden får utvisa hur Centerpartiet tänker driva sin politik. I anständighetens namn borde du inte insinuera att det förekommer någon slags hållhake från majoriteten gentemot Centerpartiet, det är direkt oförskämt och känns definitivt inte som en uppbygglig väg för att skapa ett positivt klimat inom kommunpolitiken.

  5. Katarina Hampusson

    Svar till Monica Wahlström (2010-12-21 07:45)
    Hej Monica,
    Du använder din text till att, precis som Hans-Inge, komma med anmärkningar som inte finns vidimerade mer än i dina ögon som betraktare och motpart. Det finns inget uppbyggligt i att skicka bittra signaler och på gränsen till oförskämda antydningar, det är hög tid att istället presentera den politik du och dina kamrater i ”trekanten” har för avsikt att driva.

  6. Monica Wahlström

    Men oj! Jag förstår faktiskt inte vad som är oförskämt och bittert i min kommentar! Hur du kan anse att det bara är min egen tolkning att samverkan går längre än deras avtal, det begriper jag faktiskt inte! Avtalet handlar enbart om vice-ordförandeposter, och igår på KF framgick mycket tydligt att det samverkades om betydligt mer mellan s och c. Jag blir faktiskt lite ledsen av dina anklagelser! Vet inte om du var med på KF, jag hade fult upp och kanske inte registrerade samtliga åhörare. Jag har utlovat dig ett svar, det är skrivet redan, och i det har jag redan <

  7. Monica Wahlström

    >skrivit att jag i samband med det inlägget sätter punkt. Jag vill också ägna mig åt annat. Men, svar på din fråga om ifall det inte enbart skulle handla om en valteknisk samverkan, det ska du få, för det har jat utlovat.

  8. ingmarie Lindqvist

    Jag kan bara hålla med dig Katarina att det kommer att bli spännande 4 år. Vi i Centern kommer helt att driva vår politik som opposition och S har definitivt ingen ”hållhake” på oss. Jag hoppas och tror att vi kommer att kunna ha ett fortsatt bra samarbete med ALLA partier utan smutskastning och egna tolkningar. Att gårdagens övriga val skulle vara ett bevis på en större samverkan än avtalet fattar jag inte.
    Vi alla engagerar oss i kommunpolitiken eftersom vi vill göra gott för Vännäs så jag hoppas att vi kan om inte bli vänner i alla fall respektera varandra och sluta kasta skit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.