Världens snabbaste frisör

Förra hösten så drabbades jag av en något försenad femtioårskris, vilket bland annat ledde till att jag efter tjugoårs skallighet lät håret växa fritt. Fram till dags dato så har det vuxit ut en hel del och det hade blivit tid att kuva det en aning. En liten enkel genomklippning, lite finlir med lockarna därbak, korta ner det på sidorna.

En polare tipsade mig om en riktigt billig frisör. Lysande, tyckte jag som retat mig på att en enkel klippning ska behöva kosta 500 spänn. Ocker! Särskilt när hårväxten i pannan är rejält begränsad och som således inte behöver klippas alls. Så jag klev in i salongen där stans billigaste frisör huserade och fick ganska snart äntra stolen. Frisören bar saxar, kammar och klippmaskinen i ett slags hölster kring midjan, och jag fick en flashbild från filmen ”De skoningslösa”,  och visst hade frisören drag av Clint Eastwood där han kom släntrande över golvet och grep tag i mitt huvud. Han var inte bara billig, han var en av världens snabbaste frisörer. ”Klipp inte så mycket”, försökte jag väsa fram, samtidigt som jag kände klippmaskinen bita sig fast på vänstra sidan. Knappa tre minuter senare var det hela klart – och jag såg ut som Tintin i håret.

Jo, det finns onekligen ett visst samband mellan det pris man är villig att betala för en hårklippning, och det resultat man i slutänden kan beskåda och visa upp för världen.

Efteråt gick jag och köpte mig en keps för dubbla frisörkostnaden och tröstfikade för en dryg hundring.

Det lär visst vara många med Tintin-frisyr som går omkring på Umeås gator.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.