Fötterna ska härdas

Det är mycket Almedalen nu. Mest hela dagarna och med avslutande debatter på kvällen. Almedalen påminner om julafton, där paket delas ut till höger och vänster. I går så fick vi veta att alliansen lovar att bygga järnvägar och bostäder för så sanslöst stora summor att de inte ens försöker förklara hur detta ska finansieras. Men det torde väl knappast gå lösa med mirakelmedicinen ”sänkta skatter”. Kanske ska hela landet privatiseras så att marknaden får lösa problemet? Sen detta med järnvägar … Har inte tåget redan gått för alliansregeringen?

Lyssnade en stund när Jimmie Åkesson intervjuades. Förstår inte varför jag blir så irriterad när jag ser den mannen. Det är något … Sen kom jag på det. Det är hans skjortor som retar mig. Just det! Egentligen borde folk som bär sådana skjortor utvisas.

Sol och någorlunda varmt. Ska ut och gå i mina nya skor – de som efter nån knapp timme gav mig två rejäla skavsår. Men fötterna ska härdas. Minns barndomen då man i början av sommaren gick barfota. I juni kunde man knappt röra sig över gräsbevuxen mark, för att i slutet av augusti springa runt i skogen, över stock och sten. Så vad är väl ett skavsår? Jag ska gå längs älven och göra tjusiga beräkningar över ett lyckligt liv. Klockan lämnar jag hemma. Tiden finns inte. Bara nuet.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.