Tiden stannar upp

Det har varit en riktigt underbar sommar. På alla de sätt. Det känns dessutom som om det varit en lång sommar. Kanske för att det hänt så mycket. När man ska blicka tillbaka så brukar tiden ”dra ut sig” när det hänt mycket. Märkligt nog. Om jag försöker minnas något från förra sommaren, då ta mig tusan inget hände, så var de månaderna över på ett ögonblick. Från den sommaren finns knappt ett enda minne. Men med sommaren 2014 är det annorlunda, då minnena staplats på varandra och där alla är kopplade till en varm känsla. Jo, det tycks vara så att ju mer långtråkigt vi har, desto snabbare går tiden.

Skådespelaren Robin Williams är död. Han lär ha tagit sitt liv. Men så är också det bipolära och stora mängder alkohol en livsfarlig kombination. Det är då som döden kan bli en utväg, inte en lösning, men just en utväg. Jag tycker Williams var en bra skådis. Men ojämn.Han var lysande i rollerna med de lite bredare registren: Will Hunting, Fisher King, Döda poeters sällskap,

Det drar ihop sig till val. Rysare. Även om det tycks som om det röd-gröna-blocket blir störst och kan få egen majoritet, så verkar regeringsbildningen bli besvärlig. Ja, sedan Löfven bestämt sig för att krångla till det genom att räcka ut handen till Fp och C. Märkligt, tycker jag. Om nu S+Mp+V får en egen majoritet så är det väl inte så mycket att snacka om? Eller?

Förstår inte de som öppnar en butik med affärsidén ”Måste ni handla här?” I och för sig kan man återfinna denna utbredda försäljningsidé lite varstans. I går åkte jag med en busschaufför som resonerade: ”Måste ni åka med just den här bussen”? Ja, jag var tvungen att truga på honom pengarna för att ta mig till Umeå. Han tog emot dem under protest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.