Boktips i sommartid

Sommartid – då finns det väl tid för läsning? Personligen anser jag att den tiden borde finnas året om. Genom läsningen kan vi placera oss själva i ett sammanhang och därigenom underlätta tolkningen av omvärlden. Vi sugs in i bra text, förlorar oss och får en alldeles egen ingång till andra människors tankar så att våra känslor och tankar kommer upp till ytan. Tänkte ge er några riktigt bra lästips.

enquist

P O Enquist. ”Liknelseboken”. En kärleksroman om ett ett kort men livsavgörande möte på ett kvistfritt furugolv. En okänd äldre kvinna och en femtonåring grabb – och han lovar henne att aldrig berätta. Tills nu. Det var kvinnan som ställde frågan: Vill du kännefter? En mycket läsvärd roman, med ett språk som sjunger.

snon_faller_pa_cedertraden

David Guterson. ”Snön faller på cederträden”. Utspelar under den amerikanska efterkrigstiden, ute på ön San Piedro. En japansk-amerikansk fiskare står åtalad för mord. För reportern Ishmael som följer rättegången innebär den att många gamla minnen rivs upp. En prisbelönad roman med hög spänningshalt. Passar säkert på stranden.

sjöfart

E. Annie Proulx. ”Sjöfartsnytt”. Efter sin frus tragiska död, flyttar journalisten Quoyle till det karga Newfoundland för att börja om. Han får jobb på en liten blaska, med uppgift att bevaka sjöfarten på stället. Han som inte kan ett dyft om båtar. Men så kommer kärleken. En rolig och varm roman. Romanen har filmatiserats med regi av Lasse Halsström.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.