Tankar D-vitamin

Lapar sol och tankar på med D – vitamin. Detta solvitamin sägs göra oss smalare och gladare, samtidigt som risken för hjärtinfarkt och autism minskar. Bland annat. Detta vitamin som bildas i huden när solen lyser är viktigare än man trott tidigare. Problemet för oss i norr är att solen bara är tillräckligt stark under tre-fyra månader. Det gör att vi går omkring med konstant D-vitaminbrist. Så ut i solen – och ät fet rå lax.

Men om man solar för mycket så ökar risken för malignt melanom.

Skulle ha åkt till havet idag, men jag kände att en längre tid i solen inte skulle vara bra för herr Lundholm. Jo, man ska lyssna på kroppen och inse sina begränsningar. Det är ett bra knep för ens mentala hälsa – och fysiska.Har läst och skrivit ute på balkongen, och har däremellan stoppat huvudet i en hink med kallvatten. Har även slickat i mig två läskande Piggelin.

Under skrivandet förstod jag följande: Under sommaren måste jag snurra runt lite i Västerbottens inland och leta upp en del platser – och personer – för få skeendet klart för mig. Förmodligen måste jag även åka rejält norrut och ställa viktiga frågor, och ta ett och annat foto. När jag fått svar på frågorna kommer handlingen att klarna – så att jag ser min roll i det som har skett och det som ska ske.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.