Hålla koll

Vi lever i en tid då vi ska hålla koll på allt – utan att fördjupa oss i något. Det är en ständigt pågående ytlig scanning av världen, vilket tvingar oss att vara i ständig beredskap. Herregud om vi missar något. Det kan ju sägas något av vikt på Facebook, twittra förbi någon sanning, plinga till i mobilen – samtidigt som vi ska hålla oss uppdaterade med vilka TV-serier som är inne, beställa hem jättelika dvd-boxar och plöja igenom dem nattetid för hatt hinna i kapp.

Det är då man ska kliva åt sidan och andas med magen; långa, djupa andetag. Fast det är lättare sagt än gjort. Jag har det senaste året återupptäckt skogen, myrarna, hyggena, vattendragen. Trots att jag är född i Baklandet och sedan barndomen väl förtrogen med skogens läkande kraft, så hade jag liksom glömt bort det. Jo, så var det.Men genom att plocka bär och svamp, sitta på en stubbe och dricka starkt kaffe, lyssna, samtala  med låg röst, så väcktes mina minnen. Jag blev lugn och glömde för en stund alla måsten – kom i kontakt med mig själv.

För övrigt har jag redan varit en vända till Karlssons katt och släppt ut den i det fria. I dag blev jag i varje fall inte genomblöt under cykelturen. Alltid något. Grått därute. En skrivardag. Så får det bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.