Köpfest i regnet

8000 steg blev det när jag idag gick till och från centrum. Jag gick i kvav värme och med regnet hotande nära. Efter allt skrivande och läsande ville jag se lite folk – och ta en kopp kaffe i goda vänners lag. Vi satt under skärmtak vid vårt stamfik NK. Det talades en del, men jag hade svårt att uppfatta allt. Satt mest där och förbluffades över allt folk som sökt sig in till centrum. Det var trångt på gågatan, folk trängas inne i butikerna. Överallt var det rea: ”50 procent på allt”, stod att läsa i ett av skyltfönstren. Det torde ha varit shoppingväder i flera veckor nu. Ingen sol, ingen tur till havet, istället blir det en tur till stadens butiker. Köpmännen måste gnugga händerna över det usla vädret.

På hemvägen noterade jag den intensiva doften efter en av regnskurarna – som lär beror på att dropparna river upp bakterier från jorden. Påminde mig om doften vid slåttanna, då gräset låg nyslaget och det kom en regnskur. En intensiv, söt doft som spred sig över hela Baklandet. Ett doftminne som skapar bilder.

Erbjuden att haka en tur nerpå stan senare ikväll. Får se. Är inte så pigg på sånt, inte just nu. Månne en leda som drabbar män i min ålder?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.