Höstens kultur

Varit på Coop och inhandlat en dosa snus. Framsteg – ja inte snuset, utan för att jag tar mig så pass långt. Inväntar solen på min balkong – en timme till och jag kan luta mig tillbaka i min solstol och läsa min bok.

Suttit med Rajden och försökt planera kulturhösten här i Umeå.Utbudet är så stort att man blir snurrig. Som vanligt kommer jag med jämna mellanrum att snurra runt på stadens museer, det har med åren blivit ett måste. Älskar att stå i ett rum vars väggar är fulla med målningar; att sakta gå runt och försöka ta in budskapet, eller bara beundra deras skönhet.

IMG_51971
Här, för ett drygt år sen, blev jag ett med konsten. Från en av Bildmuseets utställningar.

Hade ju tänkt fixa biljetter i början av denna månad – men saker och ting kom emellan … Hoppas att jag får tag i biljetter till Carl-Einar Häckners magiska show ”Magi och skärvor”. En annan magiker är Henrik Fexeus, som sysslar med ”tankeläsning”. Två underhållande trollkarlar som skojar med våra brister med glimten i ögat. Sedan skulle jag vilja se Tomas Andersson och Elinor Lindgrens ”I en sal på lasarettet”. Mer i samma stil kan det bli om jag går och lyssnar på Greger Ottossons berättarföreställning ”Ur ryggsäcken”. Teater är kul. Pjäsen ”Warner Oland” som Västerbottensteatern framför, handlar om 30-tals skådisen som åkte från Bjurholm och hamnade i Hollywood. Dramaten med Lena Endre i en av rollerna kommer besök och visar ”Skuggland” – den vill jag se. En höjdpunkt blir det att få lyssna på modiga Anna Heberleins berättarföreställning om hur hennes liv formats av den bipolära sjukdomen. Bra att detta lyfts upp till ytan så att folk fattar vilken komplex sjukdom det är – som både lägger krokben för en men samtidigt berikar livet inte minst då den vattnar ens kreativitet och mod.

Ja, det blir säkert mer också. Det gäller bara att få loss biljetter och sedan väga det mot den ork man förfogar över. Har inte räknat upp den musik/opera jag vill lyssna på. Det får bli en bonus.Sedan ska jag ju själv vara kulturell, då jag åker på en turné till inlandet i oktober och tillsammans med Linda Marklund framför berättarföreställningen ”Bland ved, rabarbersaft och andra passioner”.

För övrigt tycks det vara på det sättet att den inre världen kräver uppmärksamhet.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. inger

    Hmm..så är det nog ..och tur är väl det
    att åxå vår inre värld får en ”syl i vädret” och lite extra uppmärksamhet
    Det som musik är bra på ..att lösa upp och ta hand om olika känslotillstånd
    Sen så ”knycker” jag en del av dina låtar till min blogg Några som jag inte hört förut Några jag glömt bort ..alla dom som på olika vis tilltalar mina sinnen TACK för det 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.