Kaffe på fat

Ännu är ljuset en aning blekt. Himlen verkar avlägsen. Har ännu inte blinkat liv i min ögon. Kanske behöver min kropp ytterligare en kopp starkt, svart kaffe? Hade nog kommit närmare naturen om jag bott i en kåk ute på landet, då jag kunnat sitta barfota på farstubron och dricka mitt kaffe på fat. Om det är något jag saknar så är det just en farstubro och ljuden skogen, från fåglarna och bilden av en katt som kommer gående längs grusgången med en mus i munnen.

Vi har alla våra hjältar som lyste upp barndomen. Människor som det skimrade kring; människor vi kunde gå till när alla andra vände ryggen till. Jag vårdar mina hjältar ömt. Den som säger något ont, något riktigt dumt och korkat om mina hjältar (särskilt då de inte känner dem, eller aldrig mött dem) blir min fiende för resten av mitt liv. Elaka människor får inte plats i mitt liv.

Hade nog tänkte åka till Pilgatans kulturmarknad senare under dagen. Det är i varje fall Plan A.

För övrigt är kunskap något vi måste erövra på nytt, om och om igen.

2 kommentarer

  1. Inger

    Kaffe på fat..minns med värme min morfar som alltid intog sitt kaffe på det viset MED en sockerbit i munnen och en kaffedroppe .som alltid landande och höll sig kvar i gropen på hans haka.Själv sitter jag ofta på¨farstutrappan och intar mitt kaffe ur mugg och insuper morgonljuset och tystnadens alla olika ljud Ett energiladdande intag inför den kommande dagen-Och det där med kunskaper håller jag helt med dig om DEt är färskvara och måste återerövras gång på gång Elaka människor är det nog synd om..tänk att härbärgera så mycken negativ energi..vilket jobbigt klimat att leva i..Men går de på de svaga ..de mer utsatta människorna och mina nära och kära…mina vänner DÅ blir huskatten till ett rytande lejon 🙂 Hoppas du får många härliga möten och upplevelser på Pilgatan

    • Kent Lundholm (inläggsförfattare)

      Ja detta med att dricka kaffe på fat är en utdöende form. Plus det du skriver om: att ha en tvärställd sockerbit mellan tänderna. Du kan vara glad du som har en farstutrappa. Det torde vara en lyx.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.