Acceptera sina begränsningar

Morgon på Pig hill. En grå och alldeles lagom dag. Började dagen med svart kaffe och nyheterna. Flyktingarna från Syren söker nya vägar in i Europa för att inte hamna vid den nybyggda muren vid Ungerns gräns. Världsnaturfonden WWF larmar om att hälften av havens fiskar och ryggradsdjur har försvunnit sedan 1970-talet. Hälften?! 50 procent … På vissa ställen har man lyckats utrota torsken. Vi trummar på mot vår egen undergång – samtidigt som hoppet för fortsatt liv här på jorden står till människan. Livet på jorden måste räddas av människan. Vi kan inte överlåta det till delfiner och apor. Fast samtidigt behöver vi människor djur och växter mer, än vad de behöver oss …

En bra dag igår, mer stel och yr idag. Det gäller att acceptera sina begränsningar för att kunna ta tillvara på sina möjligheter.

Kollade igår igenom slutkorrekturet till nästa nummer av Vasaplan. Vi lyckades rädda tidningen – och det blir ett bra nummer. Ska hålla i decembernumret, men vi tar hjälp av en biträdande chefredaktör som hjälper mig med en del praktiska detaljer.

För övrigt ska vi vara snälla mot varandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.