Rikta ljuset mot trollen

En dag för andhämtning, en dag för att ge tid och utrymme för att låta min hjärna skapa de nya omkopplingar som måste göras förbi den del i min hjärna som består av död vävnad. Har pollemasat mellan rummen iklädd långkalsonger och en varm hellyhansen-tröja. Ja, inte hela dagen, utan tog en längre promenad i det vackra senhöstvädret. När kommer den första snön? Snart eller i februari? Årstiderna är ju sig inte lika längre. Men skit samma, just nu, i denna stund, kan jag omöjligt påverka vare sig vädret eller årstidsväxlingarna.

troll

Har köpt en stor jävla ficklampa. Har hört att om man riktar ljusstrålen på ett troll så blir det upplöst och försvinner. Undrar om det även funkar på stollar? Nån som vet – annars skulle vi kunna bilda ficklampsrörelsen för att lysa upp (och upplysa) i höst- och vintermörkret …

På Facebook dyker det upp allt fler vänskapsförfrågningar. Om det är en thailändsk brud på 17 år så är det inte svårt att klicka bort henne, men de blir allt mer svårbedömda med allt bättre genomarbetade profiler, med en del vänner, de har medlemskap i  rätt så normala grupper, lyssnar på bra musik och det förkommer en hel del inlägg på tidslinjen. Till mig har det börjat komma en hel sådana förfrågningar från kvinnor i 40-50 årsåldern. Men börjar man läsa statusuppdateringarna på tidslinjen, så är där ett torftigt språk, grammatiska grodor, felstavningar. Det känns som om det är en man som skrivit dem. Sedan kommer den stora testen. Högerklicka på profilbilden (och på andra som finns i fotoalbumet) och låt goggle göra en bildsökning: Jo, mycket riktigt bilden är ”kapad”, stulen. Maria heter egentligen Ebba. Det är så de gör de som vill kapa din identitet – de grisarna. Så kolla upp vilka ni godkänner.

Lite då och då går jag igenom vänkretsen på Fb. Det kan ju ha slunkit med någon som inte är den hon/han utger sig vara. För tre år sedan rensade jag ut alla Sverigedemokrater, rasister och stollar. Den rätten tar jag faktiskt mig. På samma sätt som de får rensa bort mig. Man ska vara noga med vad folk man omger sig med. Exempelvis så har jag klickat bort en person som betett sig svinaktigt, som ljugit och bedragit och som nu går omkring och baktalar mig, sprider lögner. Förmodligen för att blåsa upp sin egen taskiga självkänsla. En sån person vill väl ingen normal människa ha att göra med, inte ens på Facebook.

Nä, nu ska jag vila en stund.

För övrigt känns det underbart att ha lyckats köra igenom fyra föreställningar och veta att det vi gör, jag och Linda, är riktigt bra och som blivit uppskattat. Får se var vi dyker upp härnäst.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.