Firandet av krigarkungarna

Tog bussen ner på stan och förvånades över att busen kom körande med två fladdrande svenska fanor på taket.. Jaha, tänkte jag nu har väl nån av ”slottsflickorna” blivit bånut igen eller så har Carl Philip vunnit nån rallytävling.

Men så slog det mig: Det var ju denna dag som Gustav den II Adolf irrade bort sig i dimman i Lüzten 1632 i sin iver att skapa ett Storsverige. Just ja, det är just sådan här minnesdagar som alla mentala kalhyggen brukar ge sig ut på gatorna, slåss, skrämmas och förstöra samtidigt som de sjunger nationalsången så uselt och falskt att de borde landsförvisas.Dessutom brukar dessa historielösa bråkstakar fira Karl XII – ni vet han som norrmännen sköt ihjäl med en knapp i huvudet. Men det är är tydligen dessa två hjältekungar som på något sätt visar vår sanna svenska själ. Det ursvenska.

Sa jag att busschauffören var från Eritrea och glatt hälsade mig: ”Välkommen och ha en trevlig dag”.

På kaféet köpte jag mig en en chokladboll. Jo jag vet att somliga vill kalla detta bakverk något annat – något som rasister på 40-talet döpte de runda bollarna till och sedan har det länge suttit kvar, trots att det sårar och kränker rätt så många. Bara det borde räcka. Men hallå!. Är det så fullsmockat i somligas skallar att det inte finns plats för ETT nytt ord? Är det så illa för er att ordet CHOKLADBOLL inte går att trycka in i skallen? Om ej, då är jag djupt oroad för er bildningsförmåga.

Men min chokladboll var mycket god – för att inte tala om det arabiska kaffet jag drack till. Utan alla dessa multikulturella inslag vore vi fångade i pölsans och den torra sockerkakans tidevarv.

Det verkar allt fler EU-länder, nu även Sverige, har blivit samstämmiga: Harmonisering kallas det visst. De blir allt mer överens om att flyktingarna borde åka någon annanstans.

För övrigt drar jag till Skellefteå i morgon. Får sitta på norrgående buss och korrekturläsa mitt manus, då går tiden snabbt. Spännande möte över en bit mat, promenader och lite kultur förstås. Men ingen hockey. Har lyckats måla över Björklövenloggan på jackärmen med tusch – hoppas ingen ser nåt så att jag kan återvända med livet i behåll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.