Förkylning och lättja

Myter som blir till sanningar, högerpopulister och fascister som breder sig över Europa och i USA ångar Trump fram och vill förbjuda alla muslimer att resa in i landet. Kalla kårar. Händer det igen?

Vaknade rejält förkyld. Medan jag sov så har miljoner små virus gett sig på min hals och näsa. Det kändes som om jag svalt taggtråd. Men det känns lite bättre efter två Alvedon och en balja kaffe. Ska snart göra mig i ordning för att börja dra mig bort till Kirsi för att låna hennes bil. (Snälla Kirsi!) Sedan ska jag ratta den norrut, mot Sävar där de sysslar med neurologiska utredningar; sådant som måste göras efter en stroke. Har ju inga stora men, men det är möjligt att arbetsminnet och synen fått sig en törn – vilket i och för sig kan vara övergående. Men det kan vara nyttigt att träffa andra som drabbats av stroke – och som förmodligen fått fler men. Propar i storhjärnan kan ju ge allt från förlamningar, förlorat tal och personlighetsförändringar.

Några dagar som präglats av lättja och lathet. Sådana dagar behövs, för jag vill nog hävda att den late på något sätt får det som måste göras gjort. Däremot kan det vara så att den ambitiöse i sin frustration att aldrig hinna med sig själv och sina drömmar, mest rusar runt i cirklar utan att få något gjort. Men så lever vi också i en tid då vi tror oss få ett högre värde genom hinna göra så mycket som möjligt. Stämmer det så har vi också gett oss själva mindre tid till tankeverksamhet.

För övrigt har solen färgat slöjmolnen gyllengula. Vackert och hoppfullt.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.