Minnestest i Sävar

I dag har jag genomgått en rad neurologiska tester, vilka gjordes av en psykolog i Sävar neurorehab. I tre dagar ska de försöka utröna ifall min stroke gett mig några skador. Som sagt jag har ju själv inte lagt märke till särskilt stora men, förutom hjärntröttheten som uppstår vid stress och när jag har för många bollar i luften och att mitt arbetsminne blivit en aning sämre. Arbetsminnet är det som vi använder i nuet för att hjälpa oss att lösa pågående problem.

hjärnan

Jag har genom min Adhd alltid haft ett taskigt arbetsminne, så jag brukar sällan bli upprörd när jag går till Coop för att köpa en banan men kommer hem med ett äpple. På vägen till fruktdisken på Coop har min taskiga koncentrationsförmåga tömt mitt arbetsminne på ”banan”, och istället har impulsen styrt mig att plocka åt mig ett äpple. Ja, detta är kort om arbetsminnet – vilket alltså inte har något att göra med långtidsminnet där jag exempelvis har lagrat mängder med historiska årtal, namn på kungar, författare och så vidare. Det minnet är det inget större fel på.

Men tusan så jobbigt det var genomgå alla dessa minnestester – särskilt när det började gå dåligt. Då känslan av jag kanske är ”dum i huvudet” börjar krypa sig på; något som jag så väl minns från mina första år i skolan då arbetsminnet kraschade gång på gång. Men genom livet har jag ju lärt mig strategier för att kompensera mina brister och även om det ibland varit rejäla omvägar, så har jag försökte förstå världen på mitt sätt, så att jag kunnat lösa problemen. Om en vecka får jag veta svaret på utredningen. I morgon väntar möte med läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator. Imponerande att det finns sådana resurser.Jag kan inte klaga på eftervården.

För övrigt är det onsdag i morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.