Pynta och städa

Det börjar dra ihop sig till Stora julstädningen. Fast så stor blir den nog inte. Även om det låter lite mer märkvärdigt att döpa dammsugning, vaska golv och plocka undan för Stora julstädningen. Själva pyntandet är klart, vilket i år blev sparsamt. Men det lyser vackert i fönstren och lite här och var syns mina blinkande tomtar. Inte alls så där galet som Ernst skulle ha gjort ifall han (av någon underlig anledning) pyntat i min lägenhet.

Gårdagen tillbringade jag på Sävar neurologiska rehabilitering. Fick träffa en rad personer som dragit slutsatser från förra veckans tester och intervjuer. Klart är att jag återhämtat mig mycket snabbt och att jag gått rätt så hel ur detta. Hjärntrötthet och sämre arbetsminne är väl det jag dras med, men som ofta är övergående med tiden. Vila, ”slappardagar”, undvika stress, skapa struktur var råden jag fick. Dessutom måste jag ha tålamod eftersom hjärnan kan ta tid på sig att läkas. Det sker inte över en natt.

Sovit dåligt i natt. Somnade tidigt på soffan, vaknade mitt i natten och kunde inte somna om. Glodde på teven, skrev ett e-postbrev, rullade runt under mitt täcke. Oro. Sov några timmar innan jag vaknade vid sex och klev upp. Får väl försöka sova några timmar mitt på dagen.

Firar julafton allena. Kanske tar jag en promenad ner till Bakfickan och käkar av deras julbord. Juldagen kommer L. Annandagen så dyker min dotter upp. Så nog hinner jag fira jul.

För övrigt tror jag på Tomten. Det är klart att han finns. Han håller till någonstans I Baklandet och kör omkring i en gammal Volvo. Så det så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.