Tomtens klappar

Städade under hela gårdagen – och tvättade kläder. Fortsättning följer under dagen. Sen är här julstädat. Återstår att stryka skjortor och en och annan nytvättad byxa. Sen är allt klart. Märkligt, men än hur vuxen jag tycks bli så infinner sig denna gnagande oro inför julen. En känsla av att något gått förlorat, att så många av de jag en gång firade mina lyckliga jular med inte längre finns kvar – och det skapar en tomhet. Sedan har jag ju svårt att värja mig mot alla intryck som störtar emot mig som svärmar av meteoriter, när det blir allt för stojigt vid matbordet och vid julklappsutdelningen. Ögonblick som är den totala motsatsen till ”julefrid”. Så jag lyssnar på mina strokeläkare som säger att jag undvika stressfyllda situationer och istället vila hjärnan i de oaser där finns lugn. Så julafton firar jag ensam på Pig Hill – sen kommer L. på juldagen och Hanna, dottern på annandagen.

I går firade TV 4 25 års jubileum, vilket ska vara likvärdigt med silverbröllop. Kikade en stund. Man hade radat upp alla sina programledare och lät oss tittat på mossiga inslag från den gamla goda tiden. Sedan gjorde man som vanligt: körde med sina irriterande avbrott och visade prov på extra långa reklamavbrott. Jo, jo kanalen i ett nötskal. Grattis!

Om ni beställer någon av mina böcker idag, så hinner de fram till julafton. Passa på!

http://www.bokus.com/bok/9789186621575/vedtjuven/

”Kort sagt, den som både vill skratta och gråta och samtidigt få sig en härlig läsupplevelse, bör genast köpa sig ett exemplar av Vedtjuven!”
/Lars Hedström Norrbottens Kuriren

Jag och Tomten önskar eder alla en fröjdefull jul. Men han talar om göra en redig pubrunda innan han kör igång med klapparna – som han i år ska utdela med höger handflata, således mot er vänstra kind.

20151219_150018

 

För övrigt är det dags att tvätta mina kläder, dock finner jag ingen anledning att tvätta min byk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.