Dagarnas mummel

Dagarnas mummel men då och då tränger solen förbi molnen och sprider ett blekt sken över världen, ut över den tillvaro där vi lever våra liv. Har inte gjort många knop de senaste dagarna, försökt läsa en del men saknat såväl fokus som koncentration. Det är annat som fångat mitt intresse. Med all rätt. Så julhelgen har passerat och blivit till ett då och så håller även dessa mellandagar på att bli. Något som varit. Så med raska steg går jag mot det nya året som ska firas in med middag hos Ante och genom uppskjutandet av några raketer. Tyckte att jag nyss jag firade nyår, då 2015. Nu är det 2016 som väntar.

Under det magiska år 2000 satt jag instängd i Länsstyrelsens bombsäkra bunker. Då i egenskap som statens tjänsteman med uppgift att hålla hög beredskap då IT-företagen skrämt skiten ur alla om de ”buggar” som på tolvslaget skulle kunna slå ut hela landet. Men det var ju mest för att de skulle kunna sälja in sina svindyra konsulttjänster till myndigheter och företag. Detta med att tjäna pengar på andra människors rädsla är en lysande affärsidé som funkar i alla väder.

Musik strömmar ut över mitt rum. Thåström, Collins, Tori Amos … Men inte en jullåt till – då går jag i taket. Glänsen över sjö och strand har bleknat och blivit till dimma. Men nästa år glänser det nog igen.

Dagens uppgifter: Kolla en del grejer med tidningen, stryka kläder, promenera en sväng och däremellan sitta med mitt nya korrektur.

För övrigt så är kaffe en synnerligen uppiggande dryck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.