Nytt år utan löften

Så var det alltså 2016. Tänk nästa år fyller jag lika många år som det år jag föddes – 58. Ibland drabbas jag av en inre frossa över dylika faktum, men lika ofta rycker jag lite uppgivet på axlarna. Tiden är ingenting och är det något en människa icke kan påverka så är det just tiden och åren som går. Jo, vi kan försöka styra vad vi ska fylla åren med och medan raketerna steg mot skyn och stångades med mörkret, så hann jag tänka mängder med tjusiga tankar och göra smarta beräkningar över ett fortsatt, perfekt liv utan fler sjukdomar och andra bakslag. Men redan när jag la huvudet mot kudden, det var strax efter två, hade mängder med bortförklaringar, ursäkter och undanflykter fyllt såväl mitt upplysta medvetande som det mer dunkla undermedvetandet. Så hur det blir i slutänden får jag summera nästa nyår eller vill det sig riktigt illa får väl eftervärldens genmäle bli: ”Han var rätt så lat den där Lundholm, påminde lite om Oblomov!”

20151231_185459

Elin, Ante och Ingela . Nyår 2015.

Festen hos Ante och Ingela var trevlig. God mat, smaskig efterrätt, samtal som bitvis innehöll en viss intellektuell spänst (i varje fall fram till elvasnåret, då flertalet hunnit dricka lite för mycket av vinet). Själv höll jag mig till mitt mineralvatten. Det har blivit så med tiden. Det har snart gått fem och ett halvt år sedan jag drack alkohol senast. Saknar det inte. Vi skulle alla presentera en låt som varit betydelsefull i våra liv. Det blev en hel del rocklåtar i upptempo, men även en och annan ballad. När det blev min tur blev jag osäker. För de som känner mig så är valet givet: Genesis. Men vid ett sådant tillfälle kan det ju verka en aning ”märkvärdigt” att spela upp en låt på 23 minuter, som dessutom inte är särskilt dansvänlig. Så jag tvingades välja en av Geneis senaste låtar, en riktigt hit, som folk kände till. Fast jag vill egentligen ta ett mellanting, en låt på 11.33. Men jag föll för trycket: ”We can´t dance”. Jo, de gillade den. ”Jag trodde Genesis spelade svårare musik”, var det en som sa. Precis, hade jag tänkt svara. Men de låtarna får jag försöka njuta av själv. Musik för oss missförstådda .

Snart middag. Lena fixar nåt gott av två kycklingfiléer. Klyftpotatis.

För övrigt kommer det att bli fullt upp under år 2016. När jag borde sänka tempot. Men jag är ju inte en sådan som trycker på bromsen. På gott och ont.

4 kommentarer

  1. Ingela

    Du som gillar Genesis kanske tycker om annan progressive rock också. Har du lyssnat på Moon Safari från Skellefteå? De är fantastiskt bra om man gillar musik med lite fler ackord än tre och tycker att ideliga takt- och tonartsbyten är intressant och inte tröttsamt. De ska vara förband till Yes på en Europaturné i vår. Känner du inte till dem så rekommenderar jag en lyssning.

    • Kent Lundholm (inläggsförfattare)

      Jo, jag har hört dem. Skön musik, mer åt Yes än åt Genesis. Men som sagt, all slags progressiv får en att lyfta högre, får fler delar av hjärnan att samverka, vilket skapar fler bilder, förbättrar fantasin, gör en mer vaken. Synd att inte fler har förstått detta. Ibland tror jag att musikindustrin är i maskopi med någon hemlig organisation som med dagens utsmetade, tre-ackords-musik med texter som är skrivna av barn på dagis, försöker söva världen (likt onda häxan i Snövit ….) Eller vad tror du Ingela?

  2. Ingela

    Nja, jag tror väl att vi får de varor vi förtjänar och frågar efter, av alla de slag även kulturella. Är inte mycket för konspirationsteorier, det behövs inget mer mystiskt än marknadskrafter för att se hur det hänger ihop.

  3. Hosting

    Jag brukar satta ett tema pa det kommande aret, snarare an att avge regelratta loften. 2016 ars tema ar Forenkling. Borjade redan igar med att klippa av mitt midjelanga har da jag inte pallade tvatta det en gang till. Chop chop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.