Närgången fotograf

I går blev jag fotograferad. Ingående, närgående. För fotografen, en allvarsam kvinna i femtioårsåldern som verkade ha tappat förmågan att le, var onödigt närgången. ”Öppna ögonen och stirra in i kameran”, sa hon bestämt och styrde den väldiga kameran ännu närmare, ända till den befann sig tre, fyra centimeter från min nästipp. Sedan smällde hon utan förvarning iväg fyra fem kort med världens jätteblixt rätt in i mina ögon. Blev omedelbart blind. För er oinvigda: Så går till när man tar bilder på ens ögonbottnar. Jäklar i min lilla låda vad det blixtrade! Gick ut ur rummet med händerna famlande framför mig. ”Skicka ett par kopior”, ropade jag till fotografen. ”Vore häftigt med ett par inramade ögonbottnar i hallen”. Iögonfallande bildkonst!

Fotografering av mina ögonbottnar är något jag gör vart tredje år. Orsak; min diabetes, då de kontrollerar så att det inte blivit några förändringar av de små kärlen på ”baksidan” av glaskroppen. Mina ögonbottnar var helt utan anmärkningar. Sedan passade de på att mäta ögontrycket – u.a. Som inte det vore nog, så gjordes en synfältsundersökning för att kolla så att min synnerv inte fått någon skada efter stroken. Även denna undersökning gav mig godkänt. Nog är det fantastisk vilken bra vård vi kan få i detta land. Det gnälls mycket på såväl somatisk som psykiatrisk vård, men i många fall av de som inte varit ”inne i den” och varit en patient som fått se vad som erbjuds. Att det sedan kan gå snett för somliga, att det finns de som faller mellan två stolar och kommer i kläm, det är också ett faktum.

fluga

Jag segrade! Trodde ett tag att motståndet var mig övermäktigt, men tack vare goda tips från vänner och bekanta, så kunde jag ta död på dem alla. Blomflugorna! (eller vad det nu var …) Det som fick dem på fall var de livfarliga fällorna jag ställde ut – de med äppelvinäger och socker. Där drunknade deras huvudstyrkor. Det som förbryllar mig är hur jag kan bli attackerad av blomflugor, mitt i vintern, när jag inte äger en enda blomma … Lika ologiskt som att det ska börja regna grodor från himlen …

För övrigt torde detta bli en av mina innedagar. Men jag är för den skull inte sysslolös – o nej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.